Όποιο κόμμα ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται ότι οι αντίπαλοί του το κατηγορούν για την ξηρασία. Dwight Whithney Morrow, 1873-1931, Αμερικανός δικηγόρος

Φυλάκιση 7,5 ετών σε οπαδό της Κλουζ για απόπειρα δολοφονίας

6 Ιουνίου, 2020

Σε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών καταδικάστηκε οπαδός της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ επειδή προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικό, στη διάρκεια περυσινού αγώνα μπαράζ. Δικαστήριο της πόλης Κλουζ, έκρινε τον Βιντρεάν Οβίντιου Τραϊάν, ένοχο για απόπειρα δολοφονίας, καθώς χτύπησε τον αστυνομικό στο κεφάλι με ένα κάθισμα (!), με αποτέλεσμα να τον αφήσει αναίσθητο και αιμόφυρτο, στη διάρκεια του πρώτου αγώνα με την Χέρμανσταντ στην «Κλουζ Αρένα» (9/6).

Το εν λόγω συμβάν, έλαβε χώρα στη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε υποστηρικτές της Ουνιβερσιτατέα και την αστυνομία, με τους οπαδούς να πετούν καθίσματα, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις της τάξης. Ένας μεγάλος αριθμός οπαδών των γηπεδούχων, κατάφερε να φτάσει στο κάτω μέρος εξέδρας του γηπέδου, προκειμένου να εκφράσει την οργή του για αστυνομική βία, η οποία ακολούθησε την είσοδο ενός φιλάθλου της Ουνιβερσιτατέα στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Τραϊάν καλείται να καταβάλει και 18.000 ευρώ ως αποζημίωση. Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη και μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Δημήτρης Κοντογεώργος

Read previous post:
Επιστρέφει στους αγώνες της Μπαρτσελόνα ο Σουάρες

Έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα είναι από σήμερα (6/6) ο Λουίς Σουάρες.

Close