Οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι κρατημένες γι’ αυτούς που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατηρούν ουδέτερη στάση. Dante Aliggeri, 1265-1321, Ιταλός ποιητής

Φωτογραφίες των Rolling Stones με τον φακό του Τζιμ Μάρσαλ σε έκθεση στο Μουσείο Grammy

24 Νοεμβρίου, 2022

Στις αρχές του 1972 οι Rolling Stones έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στο «Exile on Main Street», ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ τους, στο στούντιο ηχογράφησης Sunset Sound στο Λος Άντζελες.

Μετά την κυκλοφορία του, το άλμπουμ έφτασε στο Νο. 1 παγκοσμίως και το συγκρότημα ξεκίνησε μία θορυβώδη, γεμάτη αστέρες περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, που περιελάμβανε συναυλίες στο Παλάντιουμ του Χόλιγουντ και στο Φόρουμ του Ίνγκλγουντ.

Tο περιοδικό Life ανέθεσε στον φωτογράφο Τζιμ Μάρσαλ να τους ακολουθήσει στο σκέλος της περιοδείας στην Καλιφόρνια. Η αριστοτεχνική ματιά του και η απεριόριστη πρόσβαση στο συγκρότημα επέτρεψαν στον Μάρσαλ να αιχμαλωτίσει την άγρια rock’n’roll ενέργεια των Stones στα καλύτερά τους.

Οι φωτογραφίες των Rolling Stones στη σκηνή και τα παρασκήνια παρουσιάζονται στην έκθεση «The Rolling Stones 1972: Photographs by Jim Marshall» στο Μουσείο Grammy, στο Λος Άντζελες.

«Κάποτε ο Τζιμ ήταν ακόμη ένα μέλος των Stones. Λατρεύω τη δουλειά του, η οποία πρέπει να ήταν αγχωτική κατά καιρούς, αλλά αυτό συμβαίνει σε τέτοιες συναυλίες. Υπέροχη δουλειά και υπέροχος άνθρωπος», έχει δηλώσει ο Κιθ Ρίτσαρντς για τον Τζιμ Μάρσαλ, όπως αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης.