Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Φρόσω Τρούσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η εξωστρέφεια είναι ο κύριος στόχος του Arc for Dance Festival

24 Μάιος, 2018

Εδώ και δέκα χρόνια στηρίζει εμπράκτως τη σύγχρονη ελληνική χορευτική σκηνή και φέρνει το κοινό σε επαφή με ανερχόμενους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Αθήνας «Arc for Dance Festival», που υπάρχει και εξελίσσεται από το 2008, χάρη στη φροντίδα της ιδρύτριας και καλλιτεχνικής του διευθύντριας Φρόσως Τρούσα, γιορτάζει την πρώτη δεκαετία δράσης του εστιάζοντας σε ερωτήματα που αναδεικνύουν τη θέση και σημασία του χορού στην πολύπλοκη συνδιαμόρφωση του «σύγχρονου».

«Επειδή η τέχνη του χορού δεν περιορίζεται σε σύνορα, αλλά μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τον θεατή σε μια παγκόσμια γλώσσα, μέλημά μας από τη γέννηση του φεστιβάλ μέχρι σήμερα ήταν να καταφέρουμε να μοιραστούμε αυτή την αγάπη που έχουμε για τον χορό με ένα ευρύτερο κοινό, όχι μόνο με τους επαγγελματίες του χώρου» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καλλιτεχνική διευθύντρια και «ψυχή» του Arc for Dance Festival, Φρόσω Τρούσα, σημειώνοντας ότι η είσοδος σε όλες τις δράσεις της διοργάνωσης είναι ελεύθερη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλο και περισσότερους θεατές να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο χορό.

Το φετινό Arc for Dance Festival ξεκίνησε στις 5 Μαΐου με εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα στο Θέατρο Κιβωτός, όπου από 24 έως 27 Μαΐου φιλοξενούνται οι παραστάσεις νέων και έμπειρων Ελλήνων και ξένων χορογράφων (Μαργαρίτα Τρίκκα, Alexandra Waierstall, Λίντα Καπετανέα, Edivaldo Ernesto, Αναστασία Βαλσαμάκη, Po-Cheng Tsai, Ερμίρα Γκόρο, Jesus Rubio Gamo και Πατρίσια Απέργη). Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, στον πυρήνα της διοργάνωσης βρίσκονται εννέα παραστάσεις νέων έργων σύγχρονου χορού, τα πέντε από τα οποία κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην Αθήνα. Τα έργα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ εκφραστικό τόξο με σημείο αιχμής τον τρόπο σκέψης και εργασίας γυναικών δημιουργών.

«Το Arc for Dance Festival, λειτουργεί ως γέφυρα που φέρνει κοντά πολιτισμούς, ιδέες και οράματα. Διευρύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων δημιουργών στον παγκόσμιο διάλογο για τον χορό με την ένταξή τους σε διεθνή δίκτυα και την πρόσκληση επαγγελματιών και ειδικών του χορού από όλο τον κόσμο στη χώρα μας. Η εξωστρέφεια είναι πάντα κύριος στόχος μας καθώς δημιουργεί καλλιτεχνικούς δεσμούς και συμβάλλει στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης ελληνικής χορογραφικής σκηνής τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο» επισημαίνει η Φρόσω Τρούσα.

Η ένταξη του Arc for Dance Festival στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και εθνικούς πόρους, επέτρεψε στους διοργανωτές του, να καταρτίσουν πρόγραμμα σε βάθος τριετίας αλλά και να παρουσιάσουν έργα που δεν ήταν εφικτό στο παρελθόν να φιλοξενηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Read previous post:
Να προκηρύξει εκλογές καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ, απαντώντας στον Δ. Τζανακόπουλο

Να προκηρύξει εκλογές καλεί και πάλι την κυβέρνηση η ΝΔ.

Close