Σ' αυτήν τη ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός από το θάνατο και τους φόρους. - Βενιαμίν Φρανγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός και διανοητής

Φροντιστηριακά μαθήματα, παιδικά παραμύθια και γυμναστική για όλους μέσω της TV-100

Με φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, με παραμύθια για παιδιά τα οποία διαβάζουν επώνυμοι Θεσσαλονικείς και με γυμναστική για όλους επιχειρεί -μεταξύ άλλων- να κρατήσει δημιουργική συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους, σε συνθήκες πανδημίας, η Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV 100.

Οι μαθητές της Γ’ λυκείου που καλούνται να δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις στη «σκιά» του κορονοϊού μπορούν να κάθονται κάθε μέρα στις 2 το μεσημέρι στα τηλεοπτικά …θρανία και να κάνουν επανάληψη των μαθημάτων τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθηματικά, αρχαία, έκθεση, πληροφορική και φυσική και είναι μια πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος.

Από σήμερα ξεκίνησε, μέσω της δημοτικής τηλεόρασης, και η ανάγνωση των παιδικών παραμυθιών από επώνυμους Θεσσαλονικείς. «Πρεμιέρα» έκανε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος καθισμένος στο γραφείο του στο δημαρχείο διάβασε στα παιδιά «Το μπαουλάκι της αγάπης» της Ζωής Σ.Κοντογιάννου.

Παράλληλα, κάθε μέρα, στις 9:30 το πρωί, επαγγελματίες γυμναστές από τα δημοτικά γυμναστήρια του δήμου επιμελούνται ένα πρόγραμμα για γυμναστική στο σπίτι, ειδικοί ψυχολόγοι δίνουν τις δικές τους συμβουλές, ενώ καλλιτέχνες δημιουργούν και επικοινωνούν μέσω του διαδικτύου.

Α.Καρ.

Πηγή φωτογραφίας: TV 100

Read previous post:
ΠΟΥ-Covid-19: Οι μάσκες από μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση»

Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση» ενάντια στην πανδημία του νέου κορονοϊού και η εκτεταμένη χρήση τους στον...

Close