Κάθε άνθρωπος, οπουδήποτε, θα ανθίσει με εκατό απροσδόκητα ταλέντα και ικανότητες, με το που του δοθεί απλώς μια ευκαιρία. Doris Lessing, 1919-2013, Βρετανίδα συγγραφέας

Φόρος τιμής στο SoHo της Νέας Υόρκης, η μπουτίκ της φίρμας μόδας KHAITE

26 Μαΐου, 2023

Στρωμένη με τσιμέντο και έχοντας χαλύβδινο φινίρισμα είναι η μπουτίκ που έχει εγκαινιάσει στο SoHo της Νέας Υόρκης η φίρμα μόδας KHAITE ενώ ένα αειθαλές δέντρο είναι φυτεμένο στο ισόγειό της· την μπουτίκ σχεδίασαν η ιδρύτρια και διευθύντρια δημιουργικού της φίρμας Catherine Holstein και ο σύζυγός της, αρχιτέκτονας με βάση τη Νέα Υόρκη Griffin Frazen.

Η μπουτίκ καταλαμβάνει ένα κτήριο με κολόνες κορινθιακού ρυθμού στο SoHo το οποίο είχε σχεδιάσει το 1871 ο Γερμανός αρχιτέκτονας Henry Fernbach. Η περιοχή συνδέεται με την ίδρυση της φίρμας. «Κάθε στοιχείο της KHAITE είναι διαμορφωμένο από τη Νέα Υόρκη και ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτόν τον χώρο φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά του SoHo. Όταν εγκαταστάθηκα στη Νέα Υόρκη πριν είκοσι χρόνια, αυτό το οικοδομικό τετράγωνο της Mercer Street ήταν η πύλη εισόδου μου στην πόλη και το SoHo είναι εκεί που γεννήθηκε η KHAITE. Το πρώτο μας ντιζάιν στούντιο ήταν πιο κάτω στον δρόμο» εξήγησε η Holstein.