Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς. Margaret Thatcher, 1925-2013, Βρετανίδα πρωθυπουργός

Φόρμουλα Ε: Το κόστος ανάπτυξης μειώνεται κατά 50%

10 Απριλίου, 2020

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και οι διοργανωτές της Formula E, υιοθέτησαν μια σειρά μέτρων, προκειμένου να μειώσουν στο μισό το κόστος ανάπτυξης, για τις τις επόμενες δύο σεζόν, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία κορωναϊού.

Πέντε αγώνες και συγκεκριμένα αυτοί της Σάνια (Κίνα), της Ρώμης, των Παρισίων της Σεούλ και της Τζακάρτα, έχουν ακυρωθεί, ενώ ο επόμενος προγραμματισμένος πρόκειται να διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 21 Ιουνίου.

Μεταξύ των μέτρων που εγκρίθηκαν, είναι κυρίως η αναβολή για την σεζόν 2021/2022 της νέας γενιάς αυτοκινήτων, γνωστής ως Gen2 EVO. Παράλληλα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αθλητισμού (CMSA) έχει επίσης επικυρώσει την παράταση της περιόδου έγκρισης για αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι ομάδες μπορούν είτε να εισαγάγουν ένα νέο αυτοκίνητο για τις επόμενες δύο σεζόν, είτε να διατηρήσουν τα τρέχοντα μοντέλα τους για την επόμενη σεζόν, πριν να εγκριθούν νέα για την επόμενη.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η προσαρμογή των διαρθρωτικών δαπανών στα μηχανοκίνητα αθλήματα αποτελεί προτεραιότητα για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ.

Read previous post:
Ξάνθη: Αρνητικά όλα τα δείγματα και της 2ης εξέτασης του ΕΟΔΥ σε όσους επέστρεψαν από την Τουρκία

Κανένα κρούσμα κορονοϊού δεν προέκυψε μεταξύ των 195 δειγμάτων που έλαβε κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το περασμένο...

Close