Το πρόβλημα με τα ψέματα και την εξαπάτηση είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια σαφή αντίληψη της αλήθειας την οποία ο ψεύτης και απατεώνας επιθυμεί να κρύψει. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

«For the Love of Europe» από τον Ρικ Στιβς

12 Αυγούστου, 2020

Μετά τη συγγραφή ταξιδιωτικών οδηγών, άρθρων σε εφημερίδες και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών τις τελευταίες δεκαετίες, ο Ρικ Στιβς, αυθεντία στα ταξίδια στην Ευρώπη δημιούργησε το «For the Love of Europe: My Favorite Places, People, and Stories», μία συλλογή 100 ιστοριών, στην οποία καταγράφει τις πολύτιμες εμπειρίες του από την περιπλάνηση στην ήπειρο.

Με λυρικές περιγραφές, χιουμοριστικά στιγμιότυπα και συγκινητικά εδάφια ο Αμερικανός συγγραφέας μοιράζεται τις ιστορίες ταξιδιών 50 χρόνων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από το 1973, ο Ρικ Στιβς περνά περίπου τέσσερις μήνες τον χρόνο εξερευνώντας την Ευρώπη. Αποστολή του είναι να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη, διασκεδαστικά, προσιτά, διευρύνοντας τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες.

Μεταξύ άλλων στα κείμενα που συνοδεύονται από εντυπωσιακές φωτογραφίες περιγράφει περιπέτειες στην Πελοπόννησο, στη Λισαβόνα, στο Ελσίνκι, στη Μπριζ, στο Ντουμπρόβνικ σε χωριά των Άλπεων, σε εγκαταλελειμμένα κάστρα.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Η Κάμαλα Χάρις είναι μια ασφαλής επιλογή

του Dan Balz (*) Η επιλογή της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ είναι ταυτόχρονα ιστορική και...

Close