Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Abert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

«For the Birds», εγκατάσταση με σπιτάκια πουλιών στον Brooklyn Botanic Garden

19 Αυγούστου, 2022

Καλλιτέχνες, ντιζάινερ και αρχιτέκτονες, συμπεριλαμβανομένων των SO-IL, Tatiana Bilbao Estudio και Roman and Williams, δημιούργησαν πολυάριθμα σπιτάκια πουλιών στο πλαίσιο της εγκατάστασης «For the Birds» στον βοτανικό κήπο Brooklyn Botanic Garden στη Νέα Υόρκη.
 
Συνολικά, ζητήθηκε σε 33 διαφορετικά στούντιο από διάφορους τομείς να σχεδιάσουν σπιτάκια πουλιών που ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες συνήθειες των πτηνών στο πλαίσιο της μείωσης του πληθυσμού τους λόγω κλιματικής αλλαγής.
 
«Η κλιματική αλλαγή και η σχετιζόμενη καταστροφή του οικοσυστήματος έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση κατά 30% του πληθυσμού των πτηνών σε όλη τη Βόρεια Αμερική» ανέφερε, επικαλούμενος μελέτη της National Audubon Society, ο Adrian Benepe, διευθύνων σύμβουλος του βοτανικού κήπου. «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη τιμή από το να προσκαλέσουμε μια τόσο ταλαντούχο ομάδα να δημιουργήσει αυτά τα σπιτάκια που προκαλούν μια ευφάνταστη και στοχαστική εμπειρία στους επισκέπτες μας και να πυροδοτήσουν συνείδηση για αυτό που όλοι πρέπει -συλλογικά- να κάνουμε για τα πουλιά» υπογράμμισε.
 
Η έκθεση είναι μέρος μια ευρύτερης σειράς που τιμά τα πουλιά την οποία οργανώνει ο βραβευμένος με Grammy μουσικός καλλιτέχνης Randall Poster, γνωστός από συνεργασίες του με Wes Anderson, Martin Scorsese και Todd Haynes ο Poster προσκάλεσε πάνω από 200 μουσικούς, από τους Elvis Costello, Beck και Jarvis Cocker μέχρι τους Nick Cave, Flaming Lips και Kamasi Washington, και δημιούργησαν το 242 τραγουδιών πρότζεκτ «For the Birds: The Birdsong Project» (https://www.youtube.com/watchv=LO6XqtGcL9Y).
 
Η εγκατάσταση και οι εκδηλώσεις «For the Birds» ολοκληρώνονται στις 23 Οκτωβρίου και στον σύνδεσμο https://www.bbg.org/feature/birdhouses ο Brooklyn Botanic Garden παρουσιάζει και τα 33 σπιτάκια πουλιών.