Η εξουσία έχει την τάση να απομονώνει αυτούς που έχουν πάρα πολύ από αυτήν. Στο τέλος χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και πέφτουν. Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Φίλαθλοι Μπάγερν: Stop στη χορηγία με Qatar Airways

27 Οκτωβρίου, 2021

 Οι φίλαθλοι της Μπάγερν απηύθυναν έκκληση στον αγαπημένο τους σύλλογο, να τερματίσει τις σχέσεις με το Κατάρ, προκειμένου έτσι να μην βοηθάει το κράτος του Κόλπου, αποσπώντας την προσοχή από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. 

 Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Independent», σημειώνοντας ότι «αγκάθι» θεωρείται η συμφωνία χορηγίας που δεσμεύει τη Μπάγερν με την Qatar Airways, την αεροπορική εταιρεία του Κατάρ.
 Η συμφωνία χορηγίας θα λήξει στο τέλος της σεζόν και ο σύλλογος εξετάζει αν θα ανανεώσει τη συμφωνία. 
 Ομως με μια πρόταση που κατατέθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου, οι οπαδοί ζήτησαν να τερματιστεί κάθε είδους σχέση.

 «Αυτή η χώρα αντιπροσωπεύει μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφθορά στον αθλητισμό. Αντί να επιφέρει μια αλλαγή, η Μπάγερν βοηθά ενεργά με τη χορηγία της να αποσπαστεί η προσοχή από αυτό που συμβαίνει. Η σιωπή για την κατάσταση στο Κατάρ θα σήμαινε ότι η Μπάγερν αδιαφορεί γι αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, η Μπάγερν βλάπτει τη φήμη της», αναφέρεται στην  ανακοίνωση των φιλάθλων της.

 «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Μπάγερν δεν είναι η μόνη ποδοσφαιρική ομάδα που χρηματοδοτείται από το Κατάρ. Οι αντίπαλοί μας στον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν ανήκουν στο Κατάρ (Παρί ΣΖ). Άλλα κράτη με παρόμοια προηγούμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα χορηγούν επίσης πολλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους», συνεχίζουν.

 «Αλλά η Μπάγερν δεν είναι σύλλογος σαν τους άλλους. Η Μπάγερν ήταν πάντα μοναδική και ήταν πάντα πρωτοπόρος από κάθε άποψη. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε. Δεν πάμε με το πλήθος, αλλά δίνουμε ξεκάθαρο παράδειγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό μας ξεχωρίζει για άλλη μια φορά από τους περισσότερους από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είμαστε δικαίως περήφανοι που κερδίσαμε την επιτυχία μας με σκληρή δουλειά. Κανένας άλλος κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη δεν μπορεί να καυχηθεί περισσότερο από αυτό αυτές τις μέρες! Αλλά η χορηγία του Κατάρ φέρνει αυτό το αποτέλεσμα σε ανυποληψία. Δεν έχουμε εργαστεί με δίκαια μέσα εδώ. Τα χρήματα από μια τέτοια συμφωνία είναι κάτι που πρέπει να ντρέπεσαι. Η φήμη του συλλόγου μας έχει πληγεί σοβαρά. Αυτό πρέπει να διορθωθεί επειγόντως, ώστε να είμαστε ακόμα περήφανοι για τα επιτεύγματα της Μπάγερν μας στο μέλλον».

A. Bαζογιάννης