Η εκπαίδευση είναι ένας τρόπος ζωής και όχι προετοιμασία για ένα μελλοντικό τρόπο ζωής. John Dewey, 1859-1952, Αμερικανός φιλόσοφος

FIFA: Στο «ψυγείο» οι αναπτυξιακές επιδοτήσεις προς την Ινδονησία

6 Απριλίου, 2023

Οι αναπτυξιακές επιδοτήσεις που είχαν διατεθεί απ’ τη FIFA προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας «πάγωσαν» απ’ τη παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, μετά την αφαίρεση απ’ την ασιατική χώρα της διοργάνωσης του εφετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/4) το «κυβερνών» σώμα του ποδοσφαίρου.

Η FIFA απαγόρευσε στο έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας τη διοργάνωση του τουρνουά απ’ τις 20 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου, διότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (PSSI) δήλωσε πως ακύρωσε την κλήρωση, επειδή ο κυβερνήτης του Μπαλί αρνήθηκε να φιλοξενήσει την ομάδα του Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα Τζακάρτα κυματίζοντας σημαίες της Ινδονησίας και της Παλαιστίνης, απαιτώντας να μην επιτραπεί στο Ισραήλ να συμμετάσχει. Η αφαίρεση της διοργάνωσης του Μουντιάλ U20 προκάλεσε οργή και απογοήτευση στους οπαδούς και τους παίκτες μίας χώρας η οποία «ζει κι αναπνέει» για το ποδόσφαιρο.

Η FIFA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «προσωρινά συνέστησε περιορισμό» στη χρήση των κεφαλαίων ανάπτυξης του FIFA Forward για την ομοσπονδία της Ινδονησίας και θα επανεξετάσει την άρση της κύρωσης, αφού εξετάσει το σχέδιο της Ινδονησίας για βελτίωση του ποδοσφαίρου της χώρας.

Ο επικεφαλής της PSSI Έρικ Τοχίρ τόνισε σε δήλωσή του πως «…η διοικητική κύρωση θα επηρεάσει τις λειτουργικές ανάγκες» της ομοσπονδίας, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, επαναλαμβάνοντας την οδηγία του Προέδρου Τζόκο Βιντόντο να μεταμορφώσει το άθλημα στη χώρα, ανακαινίζοντας πάνω από 20 σταδίων.

«Η Ινδονησία θα μπορούσε να αποφύγει την αυστηρή ποινή της εξορίας από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό μοιάζει περισσότερο με κίτρινη κάρτα, όχι με κόκκινη κάρτα». Η FIFA απαγόρευσε την Ινδονησία να παίζει σε διεθνείς διοργανώσεις το 2015 λόγω κυβερνητικής παρέμβασης.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ