Όσο πιο πρωτότυπη είναι μια ανακάλυψη, τόσο πιο προφανής φαίνεται μετά. Arthur Koestler, 1905-1983, Ουγγροβρετανός συγγραφέας

FIFA και UEFA αντίθετες στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τους επαγγελματικούς συλλόγους

19 Ιουνίου, 2024

 FIFA και UEFA εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τη σύσταση επιτροπής για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των επαγγελματικών συλλόγων, δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC) Γκαμπριέλε Γκραβίνα.
 Όπως ενημέρωσε σχετικά, η FIGC έλαβε ένα e-mail τη Δευτέρα (17/6) από την FIFA και την UEFA.
 Είπε ότι το e-mail προέτρεπε τη FIGC «να πιέσει την κυβέρνηση να υποχωρήσει σε αυτό το μέτρο που παραβιάζει την αυτονομία του αθλητισμού».
 
 «Επιβεβαιώνουμε ότι μια επιστολή υπογεγραμμένη από την UEFA και τη FIFA εστάλη στη FIGC σε σχέση με το διάταγμα», ανέφερε η UEFA σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Reuters.
 «Και οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα αξιολογήσουν την ανάγκη για περαιτέρω δράση εάν χρειαστεί», πρόσθεσε.

 Η Ρώμη κινήθηκε για να δημιουργήσει την αρχή για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των επαγγελματικών αθλητικών συλλόγων μετά από μια σειρά οικονομικών και κανονιστικών προβλημάτων που υπέστησαν μεγάλες ιταλικές ομάδες ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.
 Η απόφαση επικρίθηκε από ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητικούς αξιωματούχους της χώρας.
Η Γιουβέντους, που ελέγχεται από την οικογένεια Ανιέλι, υπέστη αφαίρεση 10 βαθμών στη Serie A τη σεζόν 2022/2023 και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2023-24 για οικονομικά ζητήματα. 

 Α. Βαζογιάννης