Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα από όσα μπορείς. Υπερηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από όσα χρειάζεσαι. - Χαλίλ Γκιμπράν, 1883-1931, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος

«Φεύγω υπερήφανος»

10 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ, επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από την θέση του, ως προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, μετά τον αποκλεισμό των «οράνιε» στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή (κ.α. και παρ. 2-2, 4-3 στα πέναλτι).

    «Δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Ολλανδίας, ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στην τρίτη θητεία μου», δήλωσε ο 71χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος. Εφερα πολλούς νέους παίκτες, για να μάθουν. Φτιάξαμε μια ομάδα και όταν κοιτάζω πίσω, βλέπω κάτι πολύ θετικό. Δεν νιώθω ότι με νίκησαν απόψε, μόνο και μόνο επειδή, με νίκησαν στα πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αφήνω πίσω μου είναι μία εξαιρετική ομάδα. Είναι μια πολύ δεμένη ομάδα, πολύ τεχνική. Ημουν προπονητής για 20 αγώνες και δεν χάσαμε ποτέ. Και σ’ αυτό το διάστημα, αντιμετωπίσαμε τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

    Αντικαταστάτης του Φαν Γκάαλ, από την 1η Ιανουαρίου 2023, θα είναι ο Ρόναλντ Κούμαν.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ