Η Οικονομία δεν έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά με το πώς να ξοδεύονται χρήματα με σοφό τρόπο - Thomas Huxley

Φερέιρα: «Περιμένουμε μεγαλύτερη ουσία»

23 Οκτωβρίου, 2020

Προβληματισμένος για το ισόπαλο αποτέλεσμα αλλά και την επιμέρους απόδοση της ομάδας του στο πρώτο κυρίως ημίχρονο ο Αμπέλ Φερέιρα, στάθηκε στον Αντόνιο Τσόλακ και το άγχος που έχει για να σκοράρει. O Πορτογάλος προπονητής είπε:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ουσία: «Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζοντας το σημερινό παιχνίδι, όπου είχαμε 19 τελικές και 70% κατοχή, σίγουρα περιμένουμε μεγαλύτερη ουσία. Η δυναμική μας, μας επιτρέπει να φτάνουμε στην περιοχή με αρκετούς παίκτες, οπότε αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει. Είναι πραγματικότητα ότι κι εμείς πρέπει να βρούμε καλύτερη τελική ενέργεια και πιο καθαρό μυαλό, γιατί η μπάλα φτάνει στην περιοχή».

Για το αν σκέφτεται μία αλλαγή προσώπων: «Ο Ομάρ είναι τραυματίας και ο Αουγκούστο είχε να παίξει καιρό. Ο Νινούα είναι ένας παίκτης νεαρός και θέλει χρόνο. Το παιχνίδι δε μας πήγε και φάνηκε από το γεγονός ότι ο αντίπαλος πέτυχε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Ξέρουμε καλά τα στοιχεία του Εσίτι και το τι έχει να μας δώσει. Όσον αφορά στον Τσόλακ, σήμερα συμπληρώνει έναν μήνα μαζί μας και σίγουρα υπάρχει σκέψη ότι πρέπει να βάλει γκολ, αυτό σκέφτεται και ο κόσμος. Πρέπει όμως πρώτα να μάθει και ο ίδιος να βάζει γκολ. Μερικές φορές είναι περισσότερο απασχολημένος στο πως θα βάλει γκολ από το να βοηθήσει έναν συμπαίκτη του για παράδειγμα να σκοράρει κι αυτό, τον γεμίζει πίεση και άγχος. Η δουλειά η δικιά μου, είναι να βοηθήσω κι αυτόν και τον Κάρολ να βρίσκονται στη σωστή θέση».

Για τον Μουργκ: «Δεν ξέρουμε αν θα γινόταν κάτι διαφορετικό, αν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή. Εγώ πρέπει να πάρω αποφάσεις κι αυτό που σκέφτηκα, ήταν να βάλω παίκτες που θα έδιναν μεγαλύτερη ένταση, όπως ο Τζόλης ή ο Ντιέγκο. Ναι, θα μπορούσε να μείνει ο Μουργκ, γιατί είχε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά αυτή ήταν η απόφαση που πήρα. Από την άλλη, μία σημείωση θα ήθελα να κάνω».

Για την απουσία του κόσμου: «Δεν έχουμε τον κόσμο μας μαζί και έχουν αυξηθεί τα αποτελέσματα που παίρνουν οι φιλοξενούμενοι γενικά. Το είδαμε αυτό χθες και στο παιχνίδι της Ρεάλ για παράδειγμα. Σίγουρα μας λείπει πολύ ο κόσμος μας, που θα μας έδινε την έξτρα ώθηση. Θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα, ήταν μία καλή ευκαιρία να το πετύχουμε και μας μένει μόνο ο βαθμός της ισοπαλίας μιας και δε χάσαμε. Δε μας φτάνει φυσικά, γιατί θέλαμε τη νίκη. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που κατά την άποψή μου, η άμυνά της ήταν πιο πίσω, σήμερα η Ομόνοια άφηνε συνέχεια 2 παίκτες κι εμείς από τη μεριά μας έπρεπε να το προσέχουμε πολύ αυτό».