Στα Κινέζικα, η λέξη «κρίση» γράφεται με δύο γράμματα. Το ένα σημαίνει κίνδυνος και το άλλο σημαίνει ευκαιρία. - Τζον Κένεντι

Φαν’ τ Σιπ: «Γι’ αυτό δεν κάλεσα τον Σάμαρη»

Τους λόγους που δεν (προσ)κάλεσε τον Ανδρέα Σάμαρη στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος, ανέλυσε σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα A’Bola ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν’ τ Σιπ.
Ο Ολλανδός προπονητής μίλησε για τις ποδοσφαιρικές αρετές του αρχηγού της Μπενφίκα, ξεκαθαρίζοντας πως είναι αυξημένες οι πιθανότητες να κληθεί εκ νέου στο εγγύς μέλλον, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του έτερου Έλληνα διεθνή των «αετών της Λισσαβόνας», Οδυσσέα Βλαχοδήμου.
«Κάλεσα τηλεφωνικά τον Σάμαρη όταν αποκλειστήκαμε και τυπικά από την τελική φάση του Euro. Του είπα ότι θέλαμε να παρακολουθήσουμε άλλους παίκτες. Ο Ανδρέας εκείνη την περίοδο δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην Μπενφίκα. Ξέρω ότι επέστρεψε στην ενδεκάδα της Μπενφίκα, στα τελευταία ματς πριν από τον κορονοϊό. Βεβαίως και γνωρίζουμε καλά τον Σάμαρη, έχει ποιότητα, ικανότητα να πασάρει καλά και κάθετα στην πλάτη της άμυνας. Βλέπουμε νέους παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον ξανακαλέσω. Εάν ένας παίκτης είναι καλά, θα τον καλέσουμε ανεξάρτητα από την ηλικία. Θα ήταν ανόητο να τους αγνοείς. Όσο περισσότεροι παίκτες είναι καλά, τόσο περισσότερες επιλογές έχεις» τόνισε ο Φαν’ τ Σιπ και συμπλήρωσε για τον «Odi»: «Έχω τους Βλαχοδήμο, Πασχαλάκη και Μπάρκα να εναλλάσσονται. Ο Βλαχοδήμος ήταν καλός στα δυο τελευταία ματς. Είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Υπολογίζουμε σε αυτόν. Οι τερματοφύλακες βελτιώνονται όσο μεγαλώνουν ηλικιακά.
Είναι ήρεμος και δεν πανικοβάλλεται εύκολα. Αυτό μεταδίδει ασφάλεια στους αμυντικούς. Πρέπει πίσω τους να έχουν κάποιον που να εμπιστεύονται. Δίνει καλές οδηγίες σε κρίσιμα σημεία και είναι καλός στις εξόδους».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Γαλλία-Covid-19: Σχεδόν 15.000 οι νεκροί

Η Γαλλία πλησιάζει στο «ψυχολογικό» όριο των 15.000 θανάτων από τον νέο κορονοϊό, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες προστέθηκαν στον...

Close