Αν εφαρμοστούν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί. Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής

Facebook κατά Σόρος για πιθανό σορτάρισμα της μετοχής του

30 Νοεμβρίου, 2018

Ερευνα για τα οικονομικά συμφέροντα του ΤζορτζΣόρος κατά τον Ιανουάριο ζήτησε από το προσωπικό του Facebook η COO, Sheryl Sandberg, καθώς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Νταβός της Ελβετίας ο μεγαλοεπενδυτής άσκησε έντονη κριτική εναντίον του κοινωνικού δικτύου.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Sandberg ζήτησε από ανώτερα στελέχη του τομέα επικοινωνίας και πολιτικής του δικτύου να εντοπίσουν εάν ο Σόρος προσπαθούσε να ωφεληθεί οικονομικά, σορτάροντας τη μετοχή.

Στην ομιλία του είχε κατηγορήσει το Facebook και το Google, λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι είναι «απειλή» στην κοινωνία και «εμπόδια στην καινοτομία». Αυτό έγινε πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της Cambridge Analytica αλλά μετά τις αποκαλύψεις για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Θεωρήθηκε επίσης ότι ο Σόρος ήταν πίσω από διαδηλώσεις κατά του Facebook, καθώς κάποια μέλη του κινήματος «Ελευθερία από το Facebook»έχουν δεχθεί χρηματοδότηση από το ίδρυμα του επενδυτή.

Η τελευταία αυτή αποκάλυψη είναι το πιο πρόσφατο στάδιο μίας κρίσης στο Facebook, αφότου οι New York Times δημοσίευσαν ότι το κοινωνικό δίκτυο είχε προσλάβει μία συμβουλευτική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, θετικά διακείμενη προς τους Ρεπουμπλικανούς, τη Definers, για να παραπληροφορεί σχετικά με τους ανταγωνιστές και τους επικριτές του.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρεία ερευνών έκανε αντισημιτικές επιθέσεις κατά του Σόρος.

Αφού πρώτα αρνήθηκε ότι γνώριζε πως το Facebook είχε βάλει στον στόχο του τον Σόρος μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, η Sandberg το πήρε πίσω, λέγοντας ότι «δεν ήταν ποτέ στην πρόθεση κανενός να παίξει σε ένα αντισημιτικό αφήγημα κατά του κ. Σόρος ή οποιουδήποτε άλλου».

Read previous post:
Σύντομη θα είναι η συζήτηση στο Eurogroup για την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Η πρώτη έκθεση "ενισχυμένης εποπτείας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν...

Close