Μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής δικαιοσύνης υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει. Emmeline Pankhurst, 1858-1928, Βρετανίδα σουφραζέτα

F1 και Τζάκι Στιούαρτ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της άνοιας

17 Μαρτίου, 2023

Η Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τη φιλανθρωπική οργάνωση με την ονομασία “Race Against Dementia” (RAD, σ.σ. «Αγώνας κατά της Άνοιας») που ίδρυσε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών, Σερ Τζάκι Στιούαρτ, και η οποία συγκεντρώνει χρήματα για παγκόσμια έρευνα, ανάπτυξη θεραπειών και πιθανή ίαση για την άνοια. Εμπνευσμένη από την προσέγγιση της λύσης προβλημάτων που υιοθετήθηκε στη Φόρμουλα Ένα, η RAD δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές και άλλους επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με την άνοια, να επιδιώξουν καινοτόμες ιδέες στο υψηλότερο επίπεδο. Μέσω μιας συνδυασμένης δέσμευσης για καινοτομία, η Φόρμουλα Ένα και η RAD θα χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια πλατφόρμα του πρωταθλήματος και την αυξανόμενη βάση φιλάθλων του, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν για το κρίσιμο έργο της RAD και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων, ενθαρρύνοντας οδηγούς, χορηγούς και οπαδούς να «μπουν» στον αγώνα κατά της άνοιας, από την οποία η σύζυγος του Στιούαρτ, Έλεν, διαγνώστηκε ότι πάσχει το 2015.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κατάκτηση του τρίτου και τελευταίου τίτλου οδηγών που πανηγύρισε ο Τζάκι Στιούαρτ στη Φόρμουλα Ένα. Ο 83χρονος Σκωτσέζος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1969, το 1971 και το 1973, σημειώνοντας 27 νίκες στη σπουδαία καριέρα του.