Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν. Georg Christoph Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος

Φ. Γεννηματά: «Ο Γιώργος Γεννηματάς συμβολίζει τη φωτεινή πλευρά της πολιτικής»

20 Απρίλιος, 2019

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά, η εφημερίδα «Τα Νέα» φιλοξενεί άρθρο της Φώφης Γεννηματά.

«Νοιαζόταν για τον άνθρωπο, για όποιον είχε ανάγκη, νοιαζόταν για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Πόσο ανάγκη έχουμε και σήμερα από κάποιον να νοιαστεί…», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και σημειώνει ότι ο πολιτικός Γιώργος Γεννηματάς ανήκει σε όλους τους Έλληνες. «Πολλοί λένε ότι αν ζούσε, η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική σήμερα. Το πιστεύω. Όπως το πιστεύουν και εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες. Τίμησε την πολιτική και αγαπήθηκε από τον λαό», συμπληρώνει.

«Ήταν ο πολιτικός που συνέδεε το όραμα με τον ρεαλισμό και την ανθρωπιά, ήταν ο πολιτικός που εργαζόταν σκληρά για να βρει λύσεις, ήταν ο πολιτικός που ποτέ δεν έλεγε δεν μπορώ, αλλά ακόμα και στα δύσκολα έλεγε… “το παλεύω για να κάνω τη χαραμάδα, παράθυρο ελπίδας”. Ήταν ο πολιτικός που άφησε παρακαταθήκη για την ενότητα του Ελληνισμού: “απαιτείται εθνική συνεννόηση στην κορυφή και εθνική ομοψυχία στη βάση”. Ήταν ο πολιτικός που έγινε σημείο αναφοράς ήθους και αξιοπιστίας. Συμβολίζει τη φωτεινή πλευρά της πολιτικής», επισημαίνει.

Τέλος, η κ. Γεννηματά τονίζει τι θα έκανε σήμερα ο Γιώργος Γεννηματάς αν ζούσε: «Θα πάλευε. Αγώνας, αγώνας, αγώνας. Αυτό έλεγε, αυτό έκανε και μας δείχνει τον δρόμο…».

Read previous post:
«Έχουμε χρέος να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στην ΕΕ»

«Η αποφράδα για τη Δημοκρατία μας ημέρα του εγκληματικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 και η εφτάχρονη τραγωδία της δικτατορίας...

Close