Αν δεν μπορείς να πιάσεις ένα παραδείσιο πουλί, πιάσε τουλάχιστον μια βρεγμένη κότα - Νικίτα Χρουστσόφ

Ευχαριστήρια επιστολή του περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου στον υπ.Μετανάστευσης για την αποσυμφόρηση των νησιών το α’ τρίμηνο 2020

6 Απριλίου, 2020

Ευχαριστήρια επιστολή για την αποσυμφόρηση των νησιών το πρώτο τρίμηνο του 2020 απέστειλε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
Στην επιστολή, την οποία έδωσε το υπουργείο στη δημοσιότητα, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρεται στην αποσυμφόρηση των νησιών που πραγματοποιήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020, λέγοντας ότι «διαπιστώνουμε με ικανοποίηση την από πλευράς σας τήρηση των εξαγγελθέντων».
Προσθέτει, επίσης, ότι, η μείωση του αριθμού διαμενόντων στα ΚΥΤ Κω και Λέρου μαζί με την «επιπλέον αποσυμφόρηση που έλαβε χώρα στις 21 και 22 Μαρτίου με τη μεταφορά 744 ατόμων που είχαν εισέλθει έως τότε παράνομα στα νησιά Καστελόριζο, Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο και Λέρο, αποτελούν ένα επιτυχές πρώτο στάδιο μιας απολύτως επιβεβλημένης πορείας για τη στήριξη των νησιών που σήκωσαν το, δυσανάλογο σε σχέση με τις δυνάμεις τους, βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος».
Τέλος, ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η συνέχιση της αποσυμφόρησης αποτελεί «εθνικά κρίσιμο στοχο» και δηλώνει ότι είναι στη διάθεση του υπουργού για να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή.
Μ.Κ.
 

Read previous post:
ΟΑΕΔ: Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

Την παράταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για διάστημα ίσο με τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του...

Close