Να θυμάσαι πως κάθε ψέμα που σου έχουν πει, ακόμα και σκόπιμα, είναι, συχνά, πολύ πιο σημαντικό γεγονός από μια αλήθεια που ειπώθηκε με κάθε ειλικρίνεια. Halldor Laxness, 1902-1998, Ισλανδός συγγραφέας

Ευρωζώνη: Μεγαλύτερη της αναμενόμενης βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο

29 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, χάρη κυρίως στην αύξηση της αισιοδοξίας στον τομέα των υπηρεσιών, παρά τις ανησυχίες για έναν νέο γύρο κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε ότι ο δείκτης αυξήθηκε στις 91,1 μονάδες από τις 87,5 τον Αύγουστο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς για μία αύξησή του στις 89 μονάδες. Τα κέρδη οφείλονται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών – τον μεγαλύτερο της οικονομίας της Ευρωζώνης με την παραγωγή του να αντιστοιχεί περίπου στα δύο τρίτα του ΑΕΠ – που βελτιώθηκε στις -11.1 από -17,2 μονάδες τον περασμένο μήνα. Η αισιοδοξία στον μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε στις -11,1 από -12,8 μονάδες.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Συνεδριάζει το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Close