Στη ζωή, αντίθετα με το σκάκι, το παιχνίδι συνεχίζεται και μετά το ματ. Isaac Asimov, 1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων: Τρία μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα

27 Σεπτεμβρίου, 2020

Τρια μετάλλια , ένα ασημένιο και δυο χάλκινα, και συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Βελιγράδι όπου πήρε μέρος με πέντε συνολικά πληρώματα.

Το ασημένιο μετάλλιο τερματίζοντας στην 2η θέση κατέλαβε η τετράκωπος άνευ των νεανίδων. Οι Ισμήνη Νόνη-Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου-Ιωάννα Ασβεστά βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα του τελικού για 1500μ. ωστόσο ήρθε η γαλλική βάρκα να πάρει το χρυσό σε 7.08.94 με την ελληνική να τερματίζει σε 7.12.39.

Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους τα δυο διπλά σκιφ της ομάδας μας . Αυτό των εφήβων με τους Δημήτρη Στασινό-Γιώργο Μακρυγιάννη που αν και στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν στη 4η θέση κατάφεραν να κάνουν στο φινάλε την υπέρβαση και να πάρουν τη 3η θέση με 6.43.34 καθώς και αυτό των νεανίδων με τις Ευαγγελία Φράγκου-Στυλιανή Νάτσιουλα που μετά τα πρώτα 500μ. ανέβηκαν στη 3η θέση και την κράτησαν ως το τερματισμό όπου το χρονόμετρο έγραψε 7.36.72 ελάχιστα πίσω από τη 2η Ελβετία που τερμάτισε σε 7.35.34.

Στο τελικό της δικώπου άνευ των εφήβων οι Σταύρος Συμεωνίδης-Λεωνίδας Τζουμεζης πάλεψαν για να πλησιάσουν στο βάθρο για να τερματίσουν τελικά στην 5η θέση με 7.19.88  ενώ το χρυσό πήρε η ρουμάνικη βάρκα με 6.59.01.

Τέλος η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους  Γεωργίου-Εξάρχου-Φαΐτα-Καρέτσο πήρε τη 1η θέση στον μικρό τελικό τερματίζοντας σε 6.27.29 χρόνος που αν τον έκαναν στο μεγάλο τελικό θα έπαιρναν την 4η θέση.       

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Προπόνηση με το τμήμα σκοποβολής Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου για τον Λ. Αυγενάκη (pic)

Μία ημέρα μετά την πρώτη του συμμετοχή ως οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προπονήθηκε στη σκοποβολή.

Close