Όταν οποιαδήποτε μονάδα σε έναν οργανισμό επεκτείνεται σε περισσότερα από 21 μέλη, η πραγματική εξουσία θα ασκείται από κάποια μικρότερη κάποια μικρότερη ομάδα. Northcote Parkison, 1909-1993, Βρετανός ιστορικός

Εύκολη νίκη για Καράτσεφ επί του Μάρεϊ στο Sydney Classic

15 Ιανουαρίου, 2022

Η προσπάθεια του άλλοτε νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άντι Μάρεϊ, για τον πρώτο του τίτλο ATP σε περισσότερα από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε το Σάββατο (15/01) με ήττα από τον Ασλάν Καράτσεφ στον τελικό του Sydney Tennis Classic, με τον Ρώσο να φτάνει εύκολα στο 2-0 (6-3, 6-3).

Ο Μάρεϊ, που έπαιζε τον πρώτο του τελικό μετά το Ευρωπαϊκό Όπεν στην Αμβέρσα τον Οκτώβριο του 2019, ξεκίνησε καλά, αλλά πολύ γρήγορα ο Καράτσεφ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και στη συνέχεια δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο κάτοχος τριών τίτλων σε Major τουρνουά δυσκολεύτηκε στο σερβίς καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ, κερδίζοντας μόλις το 48% των πρώτων του χτυπημάτων και φτάνοντας σε τέσσερα… διπλά λάθη.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τον Καράτσεφ να κάνει νωρίς το μπρέικ και να φτάνει εύκολα στη νίκη. Στο 5ο game, το οποίο διήρκησε περίπου 13 λεπτά, ο Μάρεϊ θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό, αλλά ο Ρώσος δεν πτοήθηκε και μετά από μία ώρα και 32 λεπτά έφτασε στον 3ο τίτλο της καριέρας του.