Μερικές φορές εύχομαι οι άνθρωποι να έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στην τήρηση του νόμου από όση δίνουν στην επιβολή του. Calvin Coolidge, 1872-1933, Αμερικανός πρόεδρος

Ευκαιρία για επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

12 Οκτώβριος, 2018

Ευκαιρία για μια επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και των εκβολών του Γαλλικού Ποταμού αποτελεί η 8η Οικογιορτή, που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Πάρκο Κερκύρας με θέα στη λιμνοθάλασσα, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται ροζ φλαμίνγκο και άλλα υδρόβια πουλιά.

Με μεγαλύτερη συμμετοχή παραγωγών και χειροτεχνών από κάθε άλλη φορά, η Οικογιορτή ξεκινάει στις 10 το πρωί και περιλαμβάνει, εκτός από την καθιερωμένη έκθεση βιολογικών και χειροτεχνικών προϊόντων, ορνιθοπαρατήρηση με κιάλια και τηλεσκόπια, μίνι ξεναγήσεις στον υγρότοπο, εργαστήρια για τους μεγάλους και παιχνίδια για τους μικρούς αλλά και βόλτες με άλογα.

Στη διάρκεια της Οικογιορτής, τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο «Οι μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού», που οργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση iSea και να μάθουν παίζοντας για το πολύτιμο οικοσύστημα του Θερμαϊκού Κόλπου. Επίσης, θα μάθουν να φτιάχνουν ψηφιδωτά με ανακυκλώσιμα υλικά με την ομάδα των Mosaicists και στο εργαστήριο της Βιβλιοθήκης Καλοχωρίου, θα ζωγραφίσουν θέματα από τον κόσμο των ζώων και των πουλιών του υγροτόπου.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην οικογιορτή θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο για τη χρήση των βοτάνων στην καθημερινή ζωή και εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης για την κατασκευή σκευών από εφημερίδες, σύλλογοι του Καλοχωρίου θα παρουσιάσουν χορούς και έθιμα του χωριού, ενώ η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή θα απελευθερώσει πουλιά που περιέθαλψε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού.

Η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και τον Δήμο Δέλτα, υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ).

Read previous post:
Νέο πακέτο δασικών χαρτών, ανακοινώνεται σε μια βδομάδα από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νέο πακέτο αναρτήσεων δασικών χαρτών αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Close