Μια μέτρια ιδέα που δημιουργεί ενθουσιασμό θα πάει πιο μακριά από μια μεγαλειώδη ιδέα που δεν εμπνέει κανέναν. Mary Kay Ash, 1918-2001, Αμερικανίδα επιχειρηματίας.

Έως τις 14/10 οι συμμετοχές για το 5ο Olympia «Creative Ideas» Pitching Lab

5 Οκτωβρίου, 2022

Την αφίσα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που φέτος θα διεξαχθεί στις 3-10 Δεκεμβρίου, παρουσιάζουν οι διοργανωτές, προσκαλώντας παράλληλα τους ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές να υποβάλουν συμμετοχή στο 5ο Olympia Creative Ideas Pitching Lab έως τις 14 Οκτωβρίου 2022. To Olympia «Creative Ideas» Pitching Lab είναι μια ενέργεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι, μεταξύ άλλων, οι δημιουργοί να γνωρίσουν καλύτερα τον χώρο του κινηματογράφου για παιδιά και νέους, με εισηγήσεις ειδικών και παρακολουθώντας ταινίες να διασαφηνίσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν σε κοινό επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζητούμενο της όλης ενέργειας είναι να παραχθούν αξιόλογες ταινίες, οι οποίες θα καλύπτουν τα διεθνή κριτήρια των ταινιών για παιδιά και νέους, αποφεύγοντας τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των σχετικών φεστιβάλ ταινιών. Υπενθυμίζεται ότι από το Εργαστήριο Pitching του Φεστιβάλ Ολυμπίας έχουν ξεκινήσει την επιτυχημένη διαδρομή τους πολυβραβευμένες ταινίες, όπως «Το Βανκούβερ» της Άρτεμης Αναστασιάδου, που συμμετείχε στο πρόγραμμα Generation της Berlinale στις αρχές του 2022, αλλά και το «Love you more than peanut butter» της Αριάδνης Αγγελικής Θυφρονίτου Λήτου, το οποίο τον περασμένο μήνα βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας.

Το Olympia «Creative Ideas» Pitching Lab διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου. Τον σχεδιασμό του εργαστηρίου έχουν εκπονήσει και θα υλοποιήσουν οι Λίνα Γιαννοπούλου (παραγωγός, μέλος οργανωτικής επιτροπής Φεστιβάλ Ολυμπίας), Αγάθη Δαρλάση (σύμβουλος storytelling, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος) και Τζωρτζίνα Κακουδάκη (σκηνοθέτιδα, θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός). Οι παρουσιάσεις κρίνονται από κριτικές επιτροπές που θα ορίσουν θεσμικοί φορείς (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑΕ) και δύο προτάσεις βραβεύονται με χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ έκαστη. Τα βραβευμένα σχέδια λαμβάνουν επίσης παροχές σε είδος, ενώ το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία), καθώς και τον υποτιτλισμό της ταινίας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες δημιουργοί που επιθυμούν να υποβάλουν προτάσεις για το 5o Olympia Creative Ideas Pitching Lab παρακαλούνται από τους διοργανωτές να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό και κατόπιν να υποβάλουν την πρότασή τους στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://olympiafestival.gr/news/5o-olympia-creative-ideas-pitching/

Ε.Μ.