Αν δεν μπορείς να πιάσεις ένα παραδείσιο πουλί, πιάσε τουλάχιστον μια βρεγμένη κότα - Νικίτα Χρουστσόφ

ΕΒΕΠ: Οκτώ προτάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

11 Φεβρουαρίου, 2015

Με επιστολή προς τον δήμαρχο Πειραιά Ι. Μώραλη, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη, τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Π. Χατζηπέρο και τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά παρουσιάζει τις επικαιροποιημένες του προτάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά, με αφορμή την προσεχή «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015», η οποία θα φιλοξενηθεί στον Πειραιά, αλλά και την καμπάνια τουριστικής προβολής του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus».

Οκτώ ενέργειες που θα μπορούσαν σύμφωνα με την επιστολή του Επιμελητηρίου να αποβούν ιδιαίτερα ωφέλιμες, και χωρίς μεγάλο κόστος, είναι οι εξής:

  1. Οργάνωση λιμενικού «cluster» που θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστεί το κρουαζιερόπλοιο με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλή προσφερόμενη τιμή και με κοινό marketing.
  2. Δημιουργία και προώθηση ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που στοχεύει στην τουριστική παρουσίαση του Πειραιά (καταστήματα, μουσεία, ιστορία κ.ά.).
  3. Φυσική παρουσία στον χώρο άφιξης κατά την αποβίβαση των επιβατών, ανθρώπων που θα προτείνουν, θα ενημερώνουν και θα προωθούν τους επιβάτες στην πόλη.
  4. Κατασκευή διαδραστικών τουριστικών πινακίδων «beacons» στο λιμάνι και την πόλη του Πειραιά, που θα συνδέονται με την εφαρμογή GPS.
  5. Δημιουργία διαγράμμισης τουριστικής κυκλικής διαδρομής για πεζούς και ποδηλάτες από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.
  6. Διοργάνωση «happenings» στον χώρο του λιμανιού με μπάντες, παραδοσιακούς χορούς, με διαφήμιση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και γαστρονομίας.
  7. Παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με γνωστές διεθνώς, αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες στα αγγλικά, για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.
  8. Προώθηση ελληνικών προϊόντων στα εστιατόρια και τα καταστήματα των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και των εμπορικών πλοίων.

Οι παραπάνω ενέργειες θα πρέπει, όπως υπογραμμίζεται, να υλοποιηθούν πριν την οργάνωση των εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας».

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης πως βάσει των τελευταίων στοιχείων, το 2015 προβλέπεται ισχυρή ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με τους αναμενόμενους ταξιδιώτες να ανέρχονται σε 23 εκατομμύρια, και τις εταιρείες κρουαζιέρας να δρομολογούν 22 νέα ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια, πλοία εξερευνήσεων και άλλων κατηγοριών – επένδυση της οποίας το συνολικό ύψος ξεπερνά τα των 4 δισ. δολάρια.

Read previous post:
«Θέμα τιμής»

Πάρα πολλά τα δημοσιεύματα και σήμερα ενόψει του αυριανού έκτακτου Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας. Τα περισσότερα...

Close