Το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία• είναι το βόλεμα. - Rollo May, 1909-1994, Αμερικανός ψυχολόγος

Eurovision 2019: Το μήνυμα ειρήνης της Μαντόνα

19 Μάιος, 2019

Ήταν μια από τις πιο μεγάλες στιγμές, παρά τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να δέχεται, η εμφάνιση της Μαντόνα στον τελικό της Eurovision 2019.

Η σούπερ σταρ μπορεί να μην τα κατάφερε τόσο καλά στο ερμηνευτικό μέρος και η όλη περφόρμανς να ήταν αδύναμη όμως δεν πέρασε απαρατήρητο το μήνυμα που έστειλε από τη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ. Ένα μήνυμα που μόνο μία καλλιτέχνιδα του βεληνεκούς της Μαντόνα θα μπορούσε να τολμήσει.

Η Μαντόνα θέλησε να στείλει από τη σκηνή της Eurovision σε όλον τον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. Έτσι δύο χορευτές κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της Μαντόνα ανεβαίνουν τα σκαλιά της σκηνής αγκαλιασμένοι και έχοντας στις πλάτες τους τις σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αντίστοιχα.

Το μήνυμα έγινε αμέσως αντιληπτό από τους χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύων και μία πυροδοτήθηκε μία συζήτηση για το θέμα μέσα από αυτά.

Όμως και η αποστολή της Ισλανδίας φαίνεται πως είναι υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Ένα από τα πλέον ηχηρά μηνύματα που στάλθηκε κατά τη διεξαγωγή του τελικού της Eurovision ήταν όταν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εμφανίστηκαν σημαίες της Παλαιστίνης. Αν εκπρόσωποι της διοργάνωσης προσπάθησαν να τις απομακρύνουν, τα μέλη του συγκροτήματος Hatari αρνήθηκαν να τις παραδώσει.

Read previous post:
Στην πρώτη 10άδα Φιλτισάκου και Φιάσκα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην Κ20

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν η Κυριακή Φιλτισάκου και η Όλγα Φιάσκα στα 10χλμ.

Close