Μια αλήθεια που λες με κακή πρόθεση, επηρεάζει πιο πολύ απ΄ όλα τα ψέματα που μπορείς να επινοήσεις. William Blake, 1757-1827, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος

EURO 2024: Σκέφτεται σοβαρά ν΄ αποχωρήσει από τον πάγκο της Ρουμανίας ο Ιορντανέσκου

2 Ιουλίου, 2024

Ο προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας Έντι Ιορντανέσκου κατέστησε σαφές μετά τη βαριά ήττα από την Ολλανδία ότι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Είπε χαρακτηριστικά στο Pro Arena:

«Για μένα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είμαι περήφανος για τα όσα επιτεύχθηκαν εδώ. Πιστεύω ότι η εθνική ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Χρειάζομαι ξεκούραση. Ειλικρινά, υπήρχαν πολλές νύχτες με 3-4 ώρες ύπνου. Χρειάζομαι ξεκούραση και μετά σίγουρα θα υπάρξει μια συζήτηση με την Ομοσπονδία και ειδικά μια συζήτηση με την οικογένειά μου.

Αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ότι η οικογένειά μου με χρειάζεται περισσότερο από την Εθνική ομάδα. Ήταν δύο δύσκολα 2,5 χρόνια, με επιθέσεις σε πολλές περιπτώσεις και με έλλειψη εμπιστοσύνης. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά για την οικογένειά μου.»

Ρόναλντ Κούμαν (Προπονητής Ολλανδίας): «Νομίζω ότι κάναμε πολλά καλά πράγματα. Η ομάδα κατάλαβε ότι το τελευταίο παιχνίδι ήταν πολύ κακό από όλες τις απόψεις και έτσι έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα. Παίξαμε καλά σε όλο το παιχνίδι, εκτός από τα πρώτα 10 λεπτά που υπήρχε μεγάλη πίεση.

Είχαμε αναλύσει τη Ρουμανία καλά. Το Βέλγιο μας έδειξε ότι υπήρχε πολύς χώρος να εκμεταλλευτούμε (κατά της Ρουμανίας). Αλλά πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να βάλουμε το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, δεν φοβήθηκα ότι θα ισοφαρίσουν γιατί αμυνθήκαμε άριστα. Νομίζω ότι ο Σίμονς ήταν ο καλύτερος παίκτης μας, ώθησε την ομάδα προς την επίθεση κι έπαιξε πάρα πολύ έξυπνα.»