Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις; Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου προέδρου του ΣτΕ Μ. Πικραμένου, στην πολιτική ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης

8 Ιουλίου, 2024

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποίησε σήμερα ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος.

Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, όσο και o υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ευχήθηκαν καλή τριετή θητεία στο έργο του κ. Πικραμένου, «το οποίο συμπίπτει χρονικά με την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των νέων δικονομικών διατάξεων που διέπουν τη διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σκοπό την ταχύτερη διεξαγωγή της δίκης στο Ανώτατο Δικαστήριο και τον δραστικό περιορισμό των αναβολών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Πικραμένος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, εξέθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης «τις σκέψεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την καλύτερη αξιοποίηση των διατάξεων της νέας Δικονομίας του ΣτΕ για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».

Π.Τσ.