Περιπέτεια είναι μια άβολη κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε σωστά. Άβολη κατάσταση είναι μια περιπέτεια που την αντιμετωπίζουμε λάθος. - G.K. Chesterton, 1874-1936, Άγγλος συγγραφέας

Εταίρος στο έργο «Islands of Innovation» η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

14 Ιούνιος, 2018

Στο νησί Texel της Ολλανδίας βρίσκονται η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού Αγγελική Σαραντινού, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Islands of Innovation». Το έργο χρηματοδοτείται από το «Interreg Europe» με ηγέτη εταίρο την Περιφέρεια Fryslan της Ολλανδίας και εταίρους τη Δανία, τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, την Εσθονία, τις Αζόρες της Πορτογαλίας, τη Γουαδελούπη της Γαλλίας και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είναι η τρίτη όλων των εταίρων, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που σχετίζονται με την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Ερευνητικό Κέντρο για τη Μαστίχα που χρηματοδοτείται κατά 50% από ευρωπαϊκούς πόρους (Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου) και κατά 50% από ιδιωτικά κεφάλαια.

Επίσης, έγινε παρουσίαση περιοχών ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το Κέρος της Λήμνου, προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000, όπου αναπτύσσονται εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στον ναυταθλητισμό.

Το συνέδριο ολοκλήρωσης του Προγράμματος συμφωνήθηκε να διεξαχθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το φθινόπωρο του 2020.

Read previous post:
Μ. Σπυράκη: Τσίπρας και Καμμένος «μαζί κυβερνούν, μαζί στηρίζουν την κακή συμφωνία, μαζί θα φύγουν»

«Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του» γιατί «φοβάται μήπως...

Close