Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος, 1622-1673, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας

Εστιατόρια της πόλης μαγειρεύουν σήμερα για τους πληγέντες της Βηρυτού

24 Σεπτεμβρίου, 2020

   Αγοράζοντας ένα πιάτο φαγητό, ένα γλυκό ή μια πίτα, μπορούν σήμερα οι Θεσσαλονικείς να στηρίξουν έμπρακτα τους χιλιάδες πληγέντες από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου, στο λιμάνι της Βηρυτού. Πρόκειται για μια συλλογική ανθρωπιστική δράση, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 22 καταστήματα μαζικής εστίασης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γιάννης Κατσαντώνης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη.

   «Είκοσι δυο καταστήματα από όλη την Ελλάδα αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε ένα πιάτο, μόνο για μία ημέρα και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση αυτού του πιάτου θα διατεθούν μέσα από την ανθρωπιστική οργάνωση του Λιβάνου Libantroc, στους ανθρώπους που ζουν στο Λίβανο, προκειμένου να ανακουφιστούν από την πολύ μεγάλη καταστροφή που έπαθαν», σημείωσε.

   Στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 17 καταστήματα «αγκάλιασαν» αυτό το συλλογικό εγχείρημα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κατσαντώνη υπάρχει επίσης συμμετοχή από καταστήματα εστίασης από τα Κουφάλια, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τη Χαλκίδα.

   Όλα, σύμφωνα με τον κ. Κατσαντώνη, ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα. «Είδαμε τις τραγικές εικόνες στην τηλεόραση και άμεσα έγινε διαδικτυακά ένα κάλεσμα στο οποίο δεχτήκαμε να συμμετάσχουμε δίχως δεύτερη σκέψη», σημείωσε, διευκρινίζοντας πως όλη η διαδικασία γίνεται με διαφάνεια και έχει ως στόχο την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν σκληρά.

   *Συνέντευξη στους Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και Νίκο Γιώτη

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Περισσότερα πελαργάκια «ξεμύτισαν» φέτος στο Δέλτα Αξιού

   Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η φετινή χρονιά για τους πελαργούς στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού καθώς «ξεμύτισαν» περισσότεροι νεοσσοί από...

Close