Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας. Friedrich Hegel, 1770-1831, Γερμανός φιλόσοφος

ΕΣΘ: Επιστολή προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή για τα επεισόδια στην αγορά «Καπάνι»

13 Ιούνιος, 2018

Επιστολή προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Φώτιο Δομζαρίδη, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με αφορμή – όπως τονίζει – την «άγρια αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών, η οποία σημειώθηκε χθες στην περιοχή της αγοράς «Καπάνι»».
Στην επιστολή του, ο ΕΣΘ επισημαίνει ότι, «για μια ακόμη φορά ο εμπορικός κόσμος έγινε μάρτυρας σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών» και προσθέτει ότι, «οι έμποροι, οι πολίτες και οι τουρίστες αυτής της πόλης αισθάνονται ανασφαλείς, καθώς παραβατικές συμπεριφορές τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Κατά τον ΕΣΘ, «το πρόβλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, γιατί ενώ επανειλημμένως συλλαμβάνονται οι ίδιοι δράστες, η δικαιοσύνη τους επιτρέπει να παραμένουν ελεύθεροι, αμέσως μετά την σύλληψη τους και να συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική τους δράση».
Ο ΕΣΘ ζητά «να υπάρξει συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελίας και των δικαστικών αρχών, ώστε να τεκμηριώνεται επαρκώς το αδίκημα και να επιβάλλεται η νόμιμη ποινή στους παραβάτες και να ενεργοποιείται η διαδικασία απέλασης τους από την χώρα, μετά την κατ’ εξακολούθηση τέλεση του ίδιου αδικήματος, εξαντλώντας την ισχύουσα νομοθεσία ή καταθέτοντας ειδική τροποποίηση του νόμου, με σκοπό την επίτευξη οριστικού αποτελέσματος».

Read previous post:
ΠΚΜ: Μειώνονται τα παράπονα των πολιτών για οχλήσεις από τα κουνούπια

Μειώνονται τα παράπονα των πολιτών για οχλήσεις από τα κουνούπια, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,...

Close