Είναι καλό που οι άνθρωποι του έθνους δεν κατανοούν το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαιναν, πιστεύω πως θα ξεσπούσε επανάσταση το αργότερο αύριο το πρωί. - Henry Ford

Έσοδα-ρεκόρ 700 εκατ. ευρώ για την Παρί Σεν Ζερμέν

16 Μαΐου, 2022

 Με έσοδα-ρεκόρ 700 εκατομμυρίων ευρώ, αριθμός-ορόσημο από τότε που η Qatar Sports Investments ανέλαβε την ιδιοκτησία του συλλόγου το 2011, «φλερτάρει» η Παρί Σεν Ζερμέν έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τη γαλλική αθλητική εφημερίδα “L’ Equipe”, έστω κι αν η πρωταθλήτρια Γαλλίας αποκλείστηκε στους «16» του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 Μία από τις συνιστώσες που έχουν βοηθήσει είναι οι χορηγίες, αφού επισημαίνεται σχετική αύξηση 13% χάρη στα συμβόλαια που συνήφθησαν με GOAT (50 εκατομμύρια τη σεζόν), Crypto ή Gorillas (10 εκατομμύρια ευρώ).
 Με αυτόν τον τρόπο, η Παρί Σεν Ζερμέν θα βάλει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της από διαφημίσεις, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον σύλλογο.

 Επιπλέον, η απόκτηση του Λιονέλ Μέσι είχε σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά του συλλόγου.
 Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η Παρί Σεν Ζερμέν πούλησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο φανέλες, εκ των οποίων το 60% έφερε το Νο 30 του Αργεντινού σταρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι δύο σύλλογοι που πουλάνε τις περισσότερες φανέλες στον κόσμο.

 Τα κέρδη από τα εισιτήρια για το «Παρκ ντε Πρενς» είχαν επίσης μεγάλη επιρροή σε αυτά τα έσοδα ρεκόρ, αφού το γήπεδο ήταν σε κάθε αγώνα πλήρες.
 
 Όμως ο πρόωρος αποκλεισμός στο Champions League μείωσε τα τηλεοπτικά έσοδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι μπήκαν στα ταμεία της 200 εκατομμύρια, φτάνοντας στους ημιτελικούς (αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι), αλλά φέτος τα έσοδα μειώθηκαν σε λιγότερο από το μισό.

 A. Bαζογιάννης