Να βάζεις τα δικαιώματα των άλλων πάνω από τα δικά σου συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων πάνω από τα δικά σου δικαιώματα, John Wooden, 1910-2010, Αμερικανός προπονητής μπάσκετ

ΕΣΕΕ: ενδιάμεσων εκπτώσεων

9 Οκτωβρίου, 2014

H Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της ομάδας εργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με στόχο την εκπόνηση κώδικα δεοντολογίας για τις εκπτώσεις, προσφορές, προωθητικές ενέργειες και διαχείριση αποθεμάτων προτείνει να έχουν το δικαίωμα και τα κοινά καταστήματα να δημιουργούν «γωνιές stock», καθώς επίσης να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι.

Μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ προτείνει τα εξής:

– Ως προς τις εκπτώσεις, πρέπει να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι.  Οι τακτικές εκπτώσεις πρέπει να έχουν σαφή ημερομηνία έναρξης και λήξης και οι μέρες να είναι συνεχόμενες.

-Επειδή κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της, τουλάχιστον η διενέργεια εποχιακών και θεματικών προσφορών να καθορίζεται από τον τοπικό εμπορικό σύλλογο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Να είναι σαφής η χρονική διάρκεια των προσφορών (πχ. «10ήμερα ή 15νθήμερα προσφορών).

– Οι διπλές διαγραμμένες τιμές και η χρήση ποσοστών να επιφυλάσσονται μόνο για τις εκπτώσεις.

– Να απαγορεύονται οι εκπτώσεις – προσφορές – προωθητικές ενέργειες τις 30 ημέρες που προηγούνται των τακτικών εκπτώσεων.

– Η χρονική διάρκεια των προσφορών να μην υπερβαίνει το 50% της αμέσως προηγούμενης χρονικής περιόδου κατά την οποία τα προσφερόμενα προϊόντα διατίθενται στη τιμή στην οποία δηλώνεται ως αρχική, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο μέτρησης που βγαίνει με μαθηματικό τύπο και χρησιμοποιείται στο εξωτερικό.

Read previous post:
Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί χωρίς στήριξη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ...

Close