Βρίσκω τον πόλεμο αποκρουστικό, αλλά αυτοί που τον εγκωμιάζουν χωρίς να συμμετέχουν σ΄αυτόν, είναι ακόμα περισσότερο - Romain Rolland

«Έσβησε» η τελευταία ελπίδα για την εθνική γυναικών

24 Ιουνίου, 2021

Η μικρή “αχτίδα φωτός” που είχε διαφανεί την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με την πιθανότητα συμμετοχής της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, “έσβησε” σήμερα (24/6), καθώς η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ένα μεγάλο μέρος της αποστολής για την ιαπωνική πρωτεύουσα. Μεταξύ αυτών, ανακοινώθηκε και η σύνθεση των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών της χώρας, που θα λάβουν μέρος στα αντίστοιχα Ολυμπιακά τουρνουά.

Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του World League, που φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, υπήρξαν κάποιες φήμες ότι η Νότια Αφρική μπορεί τελικά να αποσυρθεί από το γυναικείο τουρνουά, οπότε η ελληνική ομάδα θα έπαιρνε τη θέση της, ως πρώτη επιλαχούσα του προ-ολυμπιακού. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τεό Λοράντος, επανέφερε στην εθνική τη Χρυσή Διαμαντοπούλου (αλλά και τη Χριστίνα Κώτσια), για το κοινό καμπ προετοιμασίας με τον Καναδά, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ