Ο Κολόμβος όταν ξεκίνησε, δεν ήξερε που πήγαινε και όταν έφτασε, δεν ήξερε που βρισκόταν. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός

ΕΣΑΚΕ: «Αρωγοί στο πρόγραμμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός»

27 Νοεμβρίου, 2020

Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως οι ομάδες/μέλη του θα δεχτούν να δώσουν φιλικές αναμετρήσεις απέναντι στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της υλοποίησης του φιλανθρωπικού προγράμματος των «ερυθρόλευκων» με την ονομασία «Monday ‘s Game Night against COVID-19» με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αρχικά, υπήρξε έντονη ανησυχία στη Λίγκα με την πλειονότητα των ΚΑΕ να τονίζουν πως «Θα παίξουμε μόνο αν είμαστε βέβαιοι ότι θα δοθούν όλα τα χρήματα στο ΕΣΥ. Εμείς δεν είχαμε ιδέα όταν μας προσκαλούσε ο Ολυμπιακός να παίξουμε ότι τα φιλικά παιχνίδια θα είχαν τηλεοπτική κάλυψη και θα υπήρχαν και συμβόλαια με χρηματικά ανταλλάγματα». 

Αφού έλαβε σχετικές διαβεβαιώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

Ο ΕΣΑΚΕ αισθάνεται ως υποχρέωση του να ανταποδίδει στην κοινωνία την αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ. Γι’ αυτό εδώ και χρόνια λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ είναι αρωγός σε κάθε δράση που έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των πιο αδύναμων. 

Τα μέλη του ΕΣΑΚΕ δε, έχουν μια αξιοθαύμαστη κοινωνική προσφορά σε όλα τα χρόνια διεξαγωγής του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου, ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ μέλη του θα σταθούμε αρωγοί στην υλοποίηση του φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός “Monday ‘s Game Night against COVID-19” με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ασπασία Βελονάκη