Κάθε επαναστατική εξέλιξη φαίνεται ότι προκαλεί τρεις φάσεις αντιδράσεων: 1) «είναι τελείως αδύνατον», 2) «είναι δυνατό αλλά δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε», 3) «το είχα πει εξαρχής ότι ήταν καλή ιδέα» - Άρθουρ Κλαρκ

Έρχεται το 2ο webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου, με καλεσμένο τον Σταμάτη Κριμιζή

22 Ιουνίου, 2020

Το 2ο webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου έρχεται ‪την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00‬ μέσα από το κανάλι του Ιδρύματος στο ΥouΤube με ομιλητή τον Σταμάτη Κριμιζή, ομότιμο διοικητή Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το webcast με ένα θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους και όλες τους φίλους/φίλες του Διαστήματος, με τίτλο “Ανθρώπινα πληρώματα από την Τροχιά Χαμηλού Ύψους (LEO) ως το Ηλιακό Σύστημα. Τι είναι εφικτό;”, θα ξεκινήσει με μία σύντομη αναφορά σε ρομποτικές αποστολές, ενώ ακολούθως θα θέσει κάποια ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη εξερεύνηση πέρα από την τροχιά της Γης.

Πρόκειται για το δεύτερο από μια σειρά ζωντανών webcasts που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου, με ελεύθερη πρόσβαση, και στόχο να ενημερώσει το κοινό πάνω σε τρέχοντα θέματα επικαιρότητας με ομιλητές επιστήμονες που έχουν διακριθεί στον τομέα τους.

Περισσότερα στη κατηγορία Επιστήμη
CERN: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου γιγάντιου κυκλικού υπερ-επιταχυντή

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή ενός νέου κυκλικού υπερ-επιταχυντή σωματιδίων μήκους 100...

Close