Ποτέ δεν συνειδητοποιείς πόσο καλή μνήμη έχεις μέχρι τη στιγμή που προσπαθήσεις να ξεχάσεις κάτι. Franklin P. Jones, 1908-1980, Αμερικανός χιουμορίστας.

Ερωτική επιστολή» προς το Garage Traversi, στο Μιλάνο

20 Απριλίου, 2018

«Ω, ω, Μιλάνο… κι εγώ σ’ αγαπώ» είναι η ερωτική επιστολή που αφήνει το σχεδιαστικό δίδυμο Studio Job στο ιστορικό κτίριο Garage Traversi του Μιλάνου, κατά τη διάρκεια της Milan Design Week.

«Το έργο μας απεικονίζει την ποπ-ρομαντική υπόθεση της σύγχρονης ιταλικής αβανγκάρντ» δήλωσε, στο Designboom, ο Τζομπ Σμιτς του Studio Job. «Εμπνευστήκαμε από το Μιλάνο και την ισχυρή σύγχρονη ατμόσφαιρά του. Θέλαμε κάτι που θα μπορούσε να προβάλει το θάρρος, την εμπιστοσύνη και το κέφι για το οποίο είναι φημισμένη αυτή η πόλη» πρόσθεσε.

Το Garage Traversi είναι ένας φάρος της ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα πρώτα κτίρια που κατασκευάστηκαν με ενισχυμένο σκυρόδεμα στο Μιλάνο. Σχεδιάστηκε, το 1938, από τον αρχιτέκτονα Τζάκομο ντε Μιν, «κάθεται» σε μια ακανόνιστη θέση και έχει το σχήμα μιας βεντάλιας. Οι έξι υψηλότεροι όροφοί του είναι σχεδιασμένοι για πάρκινγκ αυτοκινήτων. Παρότι εγκαταλείφθηκε πριν 15 χρόνια, παραμένει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κτίρια στη συνοικία Μοντεναπολεόνε. Στις αρχές του 2017, η βρετανική εταιρεία ακινήτων απέκτησε το Garage Traversi αποσκοπώντας να το μετατρέψει στον ιδανικό κόμβο πολυτελείας.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Σουβενίρ από το «The Walled Off Hotel» του Banksy

Πριν ένα χρόνο, ο Banksy είχε πρωτοστατήσει στο άνοιγμα ενός ξενοδοχείου στη Βηθλεέμ, απέναντι στο Τείχος που χωρίζει το Ισραήλ...

Close