Ο σοφός δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από όσες βρίσκει. Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος

Ερώτηση Έλ. Κουντουρά στην Κομισιόν για την αποφυγή ντόμινο κατάρρευσης υγιών επιχειρήσεων

4 Οκτωβρίου, 2019

Η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά  ζητά σε ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξουν ενέργειες με στόχο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των υγιών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την κατάρρευση της Thomas Cook, να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ΕΕ, και να αποτραπεί ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στον τουριστικό τομέα.
Στην ερώτηση που κατέθεσε η κ. Κουντουρά, γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα, όπου τα ξενοδοχεία, όπως αναφέρει, υπέστησαν άμεση ζημιά πάνω από 190 εκατ. ευρώ καθώς και στην Ισπανία, όπου αντίστοιχα η ζημιά άγγιξε τα 250 εκατ. ευρώ και πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν.  
Με αφορμή το σχέδιο διάσωσης της Condor, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται την ερχόμενη εβδομάδα να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει δάνειο-γέφυρα της γερμανικής κυβέρνησης, η κ. Κουντουρά και οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές, ρωτούν εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται: 1) Να προχωρήσει σε δράσεις που θα διασφαλίσουν σε όλη την ΕΕ τη συνέχιση λειτουργίας των υγιών επιχειρήσεων, όπως στην περίπτωση της Condor και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. 2) Να δημιουργήσει μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων προορισμού που θα αποτρέπει ή θα περιορίζει τη ζημιά στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών, στην απασχόληση και στην προστασία των καταναλωτών, που προκαλεί η χρεωκοπία ταξιδιωτικών οργανισμών ή αεροπορικών εταιρειών.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Τουρισμός
Ξεκινάει η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης

 Ξεκινάει η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, καθώς ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, υπέγραψε την προκήρυξη για την εισαγωγή 40...

Close