Το να ζεις οπουδήποτε στον κόσμο σήμερα και να είσαι εναντίον της ισότητας λόγω ράτσας ή χρώματος, είναι σαν να ζεις στην Αλάσκα και να είσαι εναντίον του χιονιού. William Faulkner, 1897-1962, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1949

Ερρίκος Ντυνάν: Καινοτόμες επεμβάσεις  με νέο σύστημα Ρομποτικής  Χειρουργικής

17 Ιουλίου, 2020

 

Νέοι δρόμοι στην Ορθοπαιδική Χειρουργική διανοίγονται με τη χρήση της πλέον σύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας, στην οποία πρωταγωνιστεί το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του βιοϊατρικού εξοπλισμού του. 

 

Με το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Navio,  που αποτελεί το νέο απόκτημα του νοσηλευτικού κέντρου, εξασφαλίζεται σειρά πλεονεκτημάτων για τους ασθενείς, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για καινοτόμες χειρουργικές επεμβάσεις στα Ορθοπαιδικά τμήματά του.

 

Το νέο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζει: 

– Προεγχειρητικό σχεδιασμό χωρίς την ανάγκη εκτέλεσης αξονικής τομογραφίας -μηδενίζεται, συνεπώς, η δόση της ακτινοβολίας που λαμβάνει ο ασθενής.

– Διεγχειρητικά, παρέχει τη δυνατότητα στον χειρουργό να τροποποιεί ανά πάσα στιγμή το πλάνο του με ακρίβεια χιλιοστού, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βέλτιστη τοποθέτηση των υλικών της αρθροπλαστικής.

– Προβλέπει και ενημερώνει τον χειρουργό για τα αποτελέσματα  χειρισμών του στη μετεγχειρητική κίνηση της άρθρωσης. Η απόλυτη ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων του, εγγυάται άριστη ποιότητα και εύρος κίνησης, καθώς και μεγιστοποίηση του αναμενόμενου χρόνου ζωής των εμφυτευμάτων.

 

Ο συνδυασμός χειρουργικής ελάχιστης επεμβατικότητας  (MIS) με χρήση ρομποτικής τεχνολογίας και εφαρμογή προγράμματος ταχείας αποκατάστασης (fast track), εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ασθενή.

 Έτσι, επιτυγχάνεται καλύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση ακόμα και χωρίς φυσιοθεραπείες, λόγω ελάχιστης βλάβης ιστών και απόλυτης ισορροπίας των μυϊκών και συνδεσμικών στοιχείων της άρθρωσης. Ο συνδυασμός αυτός έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να βαδίζει  αμέσως μετά το χειρουργείο, χωρίς υποβοήθηση, να μη χρειάζεται μετάγγιση αίματος και να παραμένει για νοσηλεία μέχρι δύο ημέρες.

Περισσότερα στη κατηγορία Υγεία
Οι ρωσικές προσπάθειες να κλαπούν δεδομένα για το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι απαράδεκτες, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Ασφαλείας

Απόπειρες χάκερ που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος να κλέψουν δεδομένα των ερευνών για εμβόλια κατά της Covid-19 από τη...

Close