Μπορεί να υπάρξουν καλύτερες εποχές, αλλά αυτή εδώ είναι η δική μας. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Έργα «Ηρωικά αναστάσιμα» του Χρ. Μποκόρου στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή

20 Μαρτίου, 2018

Με αφορμή την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη Σαρακοστή, την Ανάσταση και την ανοιξιάτικη εποχή που διανύουμε, ο Χρήστος Μποκόρος δίνει το «εικαστικό του παρών» στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή, με την έκθεση «Ηρωικά αναστάσιμα», που εγκαινιάζεται σήμερα (ώρα 20:00)

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκπαιδευτηρίων, ο Χρήστος Μποκόρος παρουσιάζει μια επιλογή από το συνολικό του έργο, 19 ζωγραφικές δημιουργίες, λάδι σε πανιά και ξύλα διαφόρων διαστάσεων.

Οι σημαίες του καλλιτέχνη, άλλοτε γεμάτες φλόγες κι άλλοτε με σκόρπια, άγρια τριαντάφυλλα, το αφιέρωμα στον Γεώργιο Τερτσέτη, (ο δικαστής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που αρνήθηκε να υπογράψει τη θανατική του καταδίκη), το τετράπτυχο αφιέρωμα στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου και τόσα άλλα έργα, μας θυμίζουν τι εστί Ήρωας «σε μια εποχή που αναδεικνύει βολεμένους θεατές», λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Επιπλέον τα έργα του ζωγράφου εμφορούνται από το πνεύμα της εποχής της ‘Ανοιξης.

Για το σκεπτικό των έργων αυτής της «ανθισμένης» έκθεσης του ζωγράφου θα μιλήσει, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της, η κριτικός και ιστορικός Τέχνης, Αθηνά Σχινά, επιμελήτρια της έκθεσης.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί μουσικά στο ίδιο πνεύμα με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη, να ερμηνεύει στο πιάνο αποσπάσματα από τον Διονύσιο Σολωμό.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτισμός
Η νέα δημιουργία της Σάσα Βαλτς μόνο για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο

Η νέα χορογραφία της Σάσα Βαλτς, με τίτλο «Κreatur», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζεται μόνο...

Close