Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Έργα αναβάθμισης σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε Μεσσηνία και Αρκαδία ανακοίνωσε ο Ι. Συναδινός

12 Φεβρουάριος, 2019

Τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Ο γγ Αθλητισμού, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που ήδη έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιούνται, έκανε γνωστή τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για εγκατάσταση Ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, προϋπολογισμού 229.794,23 ευρώ και κατασκευή στεγάστρου κερκίδων στο ίδιο στάδιο, προϋπολογισμού 137.881,67 ευρώ. Το ποσό για την αναβάθμιση του σταδίου θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», το οποίο βρίσκεται σε στάδιο προέγκρισης, ενώ σε αυτό αναμένεται να ενταχθεί και η κατασκευή προπονητηρίου προϋπολογισμού 424.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο γγΑ. 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης επισήμανε ότι πρέπει να ακολουθήσει η τοποθέτηση ταρτάν με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού να επισημαίνει ότι απαιτείται να γίνει μελέτη από τον Δήμο, η οποία να κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός. Ο κ. Τσώνης ευχαρίστησε τον Ιούλιο Συναδινό για τη βοήθεια προς το Δήμο Μεσσήνης και ζήτησε αυτή να συνεχιστεί, ώστε να βελτιωθούν και τα υπόλοιπα γήπεδα του Νομού. Το βράδυ της Δευτέρας (11/2) ο γγ Αθλητισμού είχε συνάντηση με αθλητικούς φορείς της Καλαμάτας, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματά τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Το πρωί της Τρίτης (12/2) ο Ιούλιος Συναδινός μαζί με τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή επισκέφτηκαν το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης, το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο. Ο δήμαρχος Τρίπολης ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού για τις φθορές που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. 
 
Ο γγ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, από την πλευρά του, ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή ότι με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού ήδη έχει γίνει η προέγκριση επιλεξιμότητας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημοςΙΙ» βελτιωτικά έργα στο ΔΑΚ (στο ανοιχτό γήπεδο του στίβου και στις κερκίδες) προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αλλά και εργασίες για τη συντήρηση των πυλώνων. Σχετικά με το κλειστό κολυμβητήριο έχουν προταθεί και δρομολογηθεί επιμέρους παρεμβάσεις, όπως αλλαγή στέγης με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη συνέχεια ο γγ Αθλητισμού και ο δήμαρχος Τρίπολης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τους αθλητικούς φορείς της πόλης. Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός τόνισε: «Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης δυστυχώς δεν αντιστοιχούν στην εικόνα ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, είναι απαξιωμένες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, το ΔΑΚ Τρίπολης θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο μεικτών χρήσεων για τα σωματεία και τους πολίτες. Ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης για μεγαλύτερες διοργανώσεις και να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το νομό με όλες τις κατάλληλες υποδομές».

Read previous post:
Μπάσκετ: Η μάχη «αιωνίων», η «Σταχτοπούτα» Κύμη και τα 20 χρόνια προσμονής του ΠΑΟΚ

Ο πολυνίκης του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός, με 18 τρόπαια, υποδέχεται τον Ολυμπιακό των 9 τίτλων, στο ΟΑΚΑ, την...

Close