Αν η ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων μας διδάσκει κάτι, είναι ότι η ειρήνη δεν είναι επακόλουθο του αφοπλισμού, ο αφοπλισμός είναι επακόλουθο της ειρήνης. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Ερευνα της Fed στην Deutsche Bank για το σκάνδαλο της Danske

23 Ιανουάριος, 2019

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το πώς η Deutsche Bank χειρίστηκε δισεκατομμύρια δολάρια, σε ύποπτες συναλλαγές από την Danske Bank, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η έρευνα της Fed είναι σε αρχικό στάδιο, καθώς εξετάζει λεπτομερώς αν το αμερικανικό τμήμα της τράπεζας παρακολούθησε επαρκώς τα κεφάλαια από το εσθονικό τμήμα της Danske Bank, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η Danske που χρησιμοποίησε ανταποκρίτριες τράπεζες όπως η Deutsche Bank για να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, έχει παραδεχθεί ότι πολλά από τα 230 δισ. δολάρια που έρρεαν μέσω της Εσθονίας, ίσως αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τις τράπεζες να εξετάζουν λεπτομερώς τους πελάτες τους για να ανιχνεύουν δυνητικό χρήμα από παράνομες δραστηριότητες και να ενημερώνουν τις Αρχές για ύποπτες συναλλαγές.

Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές ενώ εκπρόσωπος της Fed είπε ότι δεν συζητά δημόσια εμπιστευτικές έρευνες.

Read previous post:
ΕΚΤ: Πιο αυστηρά κριτήρια δανεισμού βλέπουν οι τράπεζες το Q1 -Συγκρατημένη ζήτηση

Οι τράπεζες της ευρωζώνης αναμένουν πιο αυστηρά κριτήρια έγκρισης επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς καθώς και...

Close