Κάθε δέκα χρόνια η Ελλάδα κλωτσάει την τύχη της - Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998

Έρχεται καμπανάκι και από το ΔΝΤ

Μετά την απόφαση του Eurogroup να αναβάλλει για τον Απρίλιο την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, σήμερα περιμένουμε νέο καμπανάκι, αυτή τη φορά από το ΔΝΤ. Το Ταμείο θα δώσει στην δημοσιότητα την πρώτη πλήρη έκθεσή του στο πλαίσιο της μετα-προγραμματικής παρακολούθησης και έχει ήδη δώσει μία γεύση για τα όσα το ανησυχούν από τις 25 Ιανουαρίου, όταν και εξέδωσε την δήλωση συμπερασμάτων μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην Αθήνα.

Στη δήλωση συμπερασμάτων ανέφερε ότι αναμένει επιτάχυνση της ανάπτυξης και τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα περιμένει φέτος, αλλά ζητούσε πιο γοργό βηματισμό στη μείωση των φόρων και την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, όπως επίσης περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Έκανε λόγο για αυξημένους κινδύνους, αδύναμο επενδυτικό κλίμα και εκφάζει ανησυχία για φρένο στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια καθώς η χώρα οδεύει προς κάλπες και επιβεβαίωνε την εκτίμησή του για ασθενικούς ρυθμούς της οικονομίας, κοντά στο 1%, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

H ολοκληρωμένη έκθεση θα δημοσιευθεί στις 12:00 το μεσημέρι.

Read previous post:
WSJ: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η Αθήνα οπισθοχωρεί ενόψει εκλογών

Ένδειξη ανησυχίας ότι η Αθήνα υποχωρεί από υπεσχημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις ενόψει εκλογών χαρακτηρίζει η Wall Street Journal την απόφαση των...

Close