Η Οικονομία δεν έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά με το πώς να ξοδεύονται χρήματα με σοφό τρόπο - Thomas Huxley

ΕΠΟ για Καρυπίδη: «Οι κρίσεις του στηρίζονται σε ανακριβή στοιχεία»

5 Αυγούστου, 2020

Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στις χθεσινές «βολές» που εκτόξευσε εναντίον της ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σε αυτήν η ΕΠΟ «εκφράζει την έκπληξη και την αποδοκιμασία της» για τις αναφορές του διοικητικού ηγέτη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ενώ τονίζει ότι «οι κρίσεις του στηρίζονται σε ανακριβή στοιχεία, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στους φακέλους των επίμαχων υποθέσεων».

Η ομοσπονδία επισημαίνει πως «στο σύνολο του υλικού που διακίνησε η FIFA για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Άρης, και του κοινοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ Άρης ουδέποτε αντέδρασε επίσημα», ενώ καταλήγει τονίζοντας πως «η άσκηση ευτελούς ποιότητας κριτικής εις βάρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί εργαλείο διεκπεραίωσης προσωπικών επιδιώξεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρυπίδης κατηγόρησε, στη διάρκεια της χθεσινής, απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την ΕΠΟ για την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβληθεί στον Άρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι της ΕΠΟ είναι επικίνδυνοι».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει την έκπληξη και την αποδοκιμασία της για τις χθεσινές αναφορές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Άρης κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, σχετικά με το θέμα της πρόσφατης επιβολής ποινής απαγόρευσης μεταγραφών από την FIFA.

Η Ε.Π.Ο. επισημαίνει και επιμένει ότι οι κρίσεις του στηρίζονται σε ανακριβή στοιχεία, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στους φακέλους των επίμαχων υποθέσεων, επιθυμεί δε να του υπενθυμίσει ότι στο σύνολο του υλικού που διακίνησε η FIFA για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Άρης, και του κοινοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ Άρης ουδέποτε αντέδρασε επίσημα, ουδέποτε ζήτησε τη συμβουλή και την παρέμβαση της Ε.Π.Ο., έχασε δε ανεξήγητα και αδικαιολόγητα όλες τις διεθνώς ισχύουσες προθεσμίες, προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντά της ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

Η άσκηση ευτελούς ποιότητας κριτικής εις βάρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί εργαλείο διεκπεραίωσης προσωπικών επιδιώξεων και εσωτερικής επικοινωνίας για άσκηση επιρροής προς τον υπερήφανο, αλλά και απολύτως υποψιασμένο κόσμο του Άρη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Επέστρεψε στη Φενερμπαχτσέ ο Σιπαχί

Τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ θα φορέσει εκ νέου ο Κενάν Σιπαχί, καθώς ο τουρκικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα (5/8) την απόκτηση...

Close