Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται τον λαό, υπάρχει ελευθερία. - Thomas Jefferson, 1749-1826, Αμερικανός πρόεδρος (από το 1801 έως το 1809)

Επιχείρηση για την απομάκρυνση ατόμων που διέμεναν σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια

11 Ιούλιος, 2019

Επιχείρηση για την απομάκρυνση ατόμων που είχαν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Διαλογής, δυτικά της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το πρωί. Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου φαίνεται πως διέμεναν τον τελευταίο καιρό μετανάστες, κυρίως, από την Αλγερία, το Μαρόκο και το Πακιστάν.
Κάτοικοι που γειτνιάζουν με το σημείο διαμαρτύρονταν ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης ενώ το προηγούμενο διάστημα εκδηλώθηκαν επεισόδια μεταξύ των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν τα σταθμευμένα βαγόνια ως υπνωτήρια. 
Όπως ανακοινώθηκε σε «οργανωμένη επιχείρηση» από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή κλιμακίων της διεύθυνσης Υγιεινής του κεντρικού Δήμου και υπεύθυνου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ελέγχθηκαν συνολικά 56 άτομα και συνελήφθησαν 12 εξ αυτών, αλλοδαποί στο σύνολό τους, επειδή βρίσκονται παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Οι υπόλοιποι αφού ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για την νόμιμη παραμονή τους στην χώρα απομακρύνθηκαν από το σημείο.   
 

Read previous post:
Συναντήσεις της N. Κεραμέως με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ

Συναντήσεις εργασίας είχε σήμερα, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα...

Close