Ο λόγος που υπάρχει τόσο πολύ άγνοια είναι ότι αυτοί που την έχουν ανυπομονούν να την μοιραστούν, Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Επιχειρηματική αποστολή στην έκθεση SAIE BARI

16 Νοεμβρίου, 2023

Το Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης φέτος, για πρώτη φορά, συμμετείχε στην «ιστορική» παγκοσμίου εμβέλειας έκθεση SAIE, η οποία διεξήχθη στο Μπάρι της Ιταλίας, από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2023 (https://www.saiebari.it/en/) με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιχειρήσεων στον τομέα της δόμησης και των κατασκευών ως hosted buyers.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, στην έκθεση έλαβαν μέρος 407 εκθέτες, 75 ενώσεις συνεργατών και
πραγματοποιήθηκαν 25 ειδικές πρωτοβουλίες και 123 συνέδρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Οι εκθεσιακοί χώροι ήταν αφιερωμένοι στις τελευταίες καινοτομίες προϊόντων και στις συνεδρίες τεχνικής- ρυθμιστικής κατάρτισης όπου εξετάστηκαν καίρια θέματα για ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένου του PNRR (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
και Ανθεκτικότητας), τα κίνητρα και οι νέες ευρωπαϊκές πράσινες οδηγίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νέες ευρωπαϊκές πράσινες οδηγίες οδηγούν το κατασκευαστικό σύστημα προς την κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης, και η SAIE Sustainability διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ένα ad hoc μάθημα που έχει σχεδιαστεί για να διερευνήσει τόσο τη σύνδεση μεταξύ κατασκευών και της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και της βελτίωσης της ευημερίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ένα κεντρικό θέμα που συνδέει πολλές προγραμματισμένες ειδικές πρωτοβουλίες, όπως ο τομέας της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ένας τομέας όπου εταιρείες παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, εξειδικευμένα σεμινάρια και επιχειρηματικές παρουσιάσεις. Την εικόνα της βιωσιμότητας της SAIE συμπλήρωσαν άλλες ειδικές πρωτοβουλίες, όπως CasaClima Village Area, SAIE Serramenti, Finiture Tecniche e Colori (Τεχνικά τελειώματα και χρώματα), SAIE Alluminio, Off-site Integration Area, ISI Seismic Area, και Ceramics and Brickwork – Confindustria Ceramica.
Το Επιμελητήριο ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις KAMARIDIS GLOBALWIRE GROUP, MONOSETO SA, FARLALIS OE BUILDING CONTRACTOR και DIMOPOULOS ATHANASIOS για τη συμμετοχή και την εξαιρετική τους παρουσία. 
Η επόμενη έκθεση SAIE θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια από τις 09 έως τις 12 Οκτωβρίου 2024 (https://www.saiebologna.it/en/).