Πρέπει να πιστεύουμε στην τύχη. Πώς αλλιώς θα εξηγήσουμε την επιτυχία αυτών που αντιπαθούμε; Jean Cocteau, 1889-1963, Γάλλος καλλιτέχνης

Επίθεση της Ένωσης ποδοσφαιριστών στη Σάντα Φε για «διακρίσεις»

7 Απριλίου, 2020

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Κολομβίας άσκησε δριμεία κριτική στην Ιντεπεντιέντε της Σάντα Φε, που προχώρησε σε μείωση των μισθών της ανδρικής ομάδας κατά 50% και ανέστειλε τα συμβόλαια στο γυναικείο συγκρότημα του συλλόγου.

Η ομάδα της Μπογκοτά δήλωσε ότι θα πληρώσει μερικούς μισθούς στους άνδρες, ενώ οι συμβάσεις των γυναικών «αναστέλλονται με αμοιβαία συμφωνία», όπως ανακοινώθηκε. Η διοίκηση δήλωσε ότι θα καταβάλει στις αθλήτριες ένα ποσό, που δεν ανακοινώθηκε, για να καλύψουν τις ζωτικές ανάγκες τους.

Ωστόσο, η Κολομβιανή Ένωση Επαγγελματικών Ποδοσφαιριστών (Acolfutpro) απέρριψε τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την απολύτως μεροληπτική. «Αυτή η απόφαση παραβιάζει την κατάσταση των γυναικών ποδοσφαιριστών, οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες», ανέφερε η Αcolfutpro.

Η Ένωση, παλαιότερα, είχε κατακρίνει τη Σάντα Φε, επειδή έθεσε σε ψηφοφορία από τους οπαδούς της το ερώτημα για το αν θα μειώσει ή όχι τους μισθούς των παικτών. Περισσότεροι από 17.000 οπαδοί ψήφισαν, με το 62% να συμφωνεί ότι οι παίκτες θα πρέπει να υποστούν περικοπή αμοιβών.
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
Πενήντα ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά θα δεχτεί την επόμενη εβδομάδα η Γερμανία

Πενήντα ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα θα δεχτεί εντός της επόμενης εβδομάδας η Γερμανία, στο πλαίσιο του αντίστοιχου...

Close