Αν δεν μπορεί να εκφραστεί με αριθμούς, δεν είναι επιστήμη, είναι γνώση. Robert Heinlein, 1907-1988, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον πτωχευτικό νόμο, από την ΠΓ του ΜέΡΑ25

Η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε, σήμερα, οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για το νέο πτωχευτικό νόμο, τονίζοντας ότι «κάνοντας την κρίση ευκαιρία, η ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα αφού πρώτα λεηλάτησε το ελληνικό δημόσιο και συρρίκνωσε τα εισοδήματα των μικρομεσαίων, τώρα προσανατολίζεται στην αρπαγή και της ελάχιστης ιδιωτικής τους περιουσίας».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας επισημαίνει ότι «κάθε Πτωχευτικός Νόμος είναι ένα εργαλείο στα χέρια των ισχυρών εξουσίας και αναδιανομής περιουσιών. Παρόλα αυτά, σε χώρες που δεν έχουν μετατραπεί ακόμα σε απέραντες Χρεοδουλοπαροικίες, δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στους χρεοκοπημένους που, έτσι, επιστρέφουν ευκολότερα στην οικονομική ζωή.

Στην “Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς”, όμως, αντί για δεύτερη ευκαιρία σε πτωχευμένους μικρομεσαίους, όπως υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του δίνει το σύνθημα για την τελική επέλαση των αρπακτικών στα σπίτια και τις επιχειρήσεις των θυμάτων της κρίσης».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι οι βουλευτές του κόμματος θα αναδείξουν στην Ολομέλεια της Βουλής «το τεχνικό σκέλος αυτού του πλιάτσικου αλλά και την γενικότερη σημασία για το μέλλον της χώρας: τον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο οι ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων μικρομεσαίων θα μεταφερθούν από Έλληνες, κυρίως σε ξένους, από τους πολλούς στους λίγους, από ανθρώπους της δουλειάς σε κερδοσκόπους. Και, βέβαια, την μέγιστη ειρωνεία ότι την περιουσία των μικρομεσαίων δεν θα την δημεύσουν οι κομμουνιστές, όπως τους έλεγε η Δεξιά, αλλά η Νέα Δημοκρατία στο όνομα φιλελεύθερων “μεταρρυθμίσεων”».

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Αναβλήθηκε το Νίζνι Νόβγκοροντ-Φάλκο ελέω κορονοϊού

Επτά μέλη της Νίζνι Νόβγκοροντ βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό με αποτέλεσμα η ρωσική ομάδα να ζητήσει την αναβολή της προγραμματισμένης...

Close