Η δικαιοσύνη χωρίς δύναμη είναι ανίσχυρη. Δύναμη χωρίς δικαιοσύνη είναι τυραννία. Blaise Pascal, 1623-1662, Γάλλος στοχαστής

Eπιστροφή του Balenciaga στην haute couture μετά από μισόν αιώνα

22 Ιανουαρίου, 2020

Τον Ιούλιο, ο οίκος μόδας Balenciaga θα παρουσιάσει, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, το πρώτο του show υψηλής ραπτικής.
 
Ο ιδρυτής του οίκου, ο Cristóbal Balenciaga, συχνά χαρακτηρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους μόδιστρους όλων των εποχών. Λέγεται ότι ο Christian Dior είχε πει ότι είναι ο «αρχηγός όλων μας» και η Coco Chanel τον αποκαλούσε «ο μόνος πραγματικός ντιζάινερ». Το 1968, ο Ισπανός διέλυσε τον επώνυμο οίκο του, που έδρευε στην Avenue George V, στο Παρίσι, από το 1937. Ο οίκος αναγεννήθηκε το 1986 και παρουσιάζει έκτοτε κολεξιόν πρετ α πορτέ. Τώρα, ο οίκος Balenciaga θα επιστρέψει στις ρίζες του.

Ο Γεωργιανός σχεδιαστής Demna Gvasalia, από τότε που ανέλαβε, το 2016, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου έχει φανταστεί εκ νέου κάποιες από τις πιο διάσημες και ευφάνταστες κρεασιόν του Cristóbal. «Ο ίδιος ο Balenciaga ήταν ένας μαιτρ και τα αρχεία των φορεμάτων εκείνης της εποχής δηλώνουν συγκεκριμένη οπτική» είχε πει τότε ο Gvasalia. «Η ιδέα μου ήταν να την επανερμηνεύσω και την εκσυγχρονίσω, και να δω πώς μπορούμε να δουλέψουμε με παραδοσιακά μέσα ραπτικής».
 
 

Read previous post:
Έρευνα: Δεκάδες μη ογκολογικά φάρμακα που μπορούν να καταστρέψουν καρκινικά κύτταρα

   Σχεδόν 50 φάρμακα που δεν έχουν έως τώρα χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου, αλλά για τη χοληστερίνη, τον διαβήτη, τις...

Close