Ένα μεγάλο εισόδημα είναι η καλύτερη συνταγή για την ευτυχία που έχω ακούσει - Jane Austen

Επιστολή προέδρου ΠΕΔ-ΚΜ προς υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το προσφυγικό

11 Οκτώβριος, 2018

Πρόσκληση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, να επισκεφθεί την Κεντρική Μακεδονία και να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα απευθύνει, με σχετική επιστολή του προς τον υπουργό, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου. 
Στην επιστολή αυτή, η  οποία κοινοποιείται, επίσης, στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ τονίζει την ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με την Αυτοδιοίκηση, επισημαίνει ότι δεν έλαβε απαντήσεις στα έγγραφα που έστειλε στον υπουργό και υπογραμμίζει ότι πρέπει να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα λόγω της πύκνωσης των προσφυγικών ροών. 
«Δεν επιτρέπεται να αγνοούνται (όπως ατυχώς μέχρι τώρα συμβαίνει) τόσο οι Δήμοι στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων και στα διοικητικά όρια των οποίων εξετάζεται «αρμοδίως» και εν αγνοία τους (!) η δημιουργία και νέων δομών, όσο και η συλλογική θεσμική έκφραση των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων», υπογραμμίζει ο κ. Κυρίζογλου.

 

Read previous post:
Μνήμες Γαίας

Μία νέα έκθεση με θέμα «Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου» διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους...

Close