Η υπομονή μας θα πετύχει περισσότερα από τη δύναμή μας. Edmund Burke, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

Επίσκεψη στη Μόσχα και μήνυμα στις Βρυξέλλες και από Λαφαζάνη

28 Μαρτίου, 2015

Τη στιγμή που στις Βρυξέλλες κρίνεται (για μια άλλη μια φορά) το μέλλον της Ελλάδας, ο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισκέπτεται τη Μόσχα για συζητήσεις σχετικά με θέματα ενέργειας, σε μία κίνηση που κρίνεται ως μήνυμα στην Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ για τις επιλογές που έχει η Ελλάδα να στραφεί προς αναζήτηση νέων συνεργασιών στην περίπτωση ρήξης με την ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο πως το Σάββατο ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΠ στους Κινέζους από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη, συμπληρώνονοντας ένα διπλό μήνυμα προς τους Ευρωπαϊους εταίρους, πως η κυβέρνηση και προχωρά σε συνετές ιδιωτικοποιήσεις αλλά και εξετάζει τις επιλογές της αν κάτι στραβώσει.

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από την Κυριακή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί με τον κ. Νόβακ μεθαύριο Δευτέρα με τον οποίον θα συζητήσει ενεργειακά θέματα, με επίκεντρο τις ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών.

Θα συναντηθεί επίσης στη Μόσχα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς και με εκπροσώπους της Δούμας και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος.

Read previous post:
Κίνηση – μήνυμα Δραγασάκη με πώληση του ΟΛΠ στην Κίνα σε καλό timing

Την ώρα που συνεδριάζει σε αρνητικό κλίμα η Ομάδα των Βρυξελλών για το αν θα υπάρξει συμφωνία που θα ανοίξει...

Close